RegioJet začal prodávat jízdenky na rychlíky Brno – Bohumín, je levnější než České dráhy

Siemens Vectron. Foto: RegioJetSiemens Vectron. Foto: RegioJet

Společnost RegioJet dnes zahájila prodej jízdenek na nové rychlíky linky R8 mezi Brnem a Bohumínem, kde přebírá od 15. prosince

Společnost RegioJet dnes zahájila prodej jízdenek na nové rychlíky linky R8 mezi Brnem a Bohumínem, kde přebírá od 15. prosince provoz po Českých drahách.  Z nově zveřejněného ceníku vyplývá, že v některých relacích bude o více než třetinu levnější než České dráhy.

Například mezi Brnem a Ostravou nabízí lístek koupený přes takzvanou kreditovou jízdenku (je zdarma) za 100 Kč, nejlevnější jízdenka Českých drah přes e-shop je bez zákaznických karet (placených) za 159 Kč za vázanou jízdenku, 179 Kč za flexibilní. „Ceny jízdenek jsou stanoveny taky, aby byly výhodnější než stávající ceny jednotlivého jízdného i při započtení vybraných zákaznických slev, případně výhodný i ve srovnání s tarify IDS,“ řekl mluvčí firmy Aleš Ondrůj. Nejlevnější jízdné se bude týkat vždy konkrétního spoje, rezervaci půjde zrušit 15 minut před odjezdem.

RegioJet zahájí provoz na lince R8 od neděle 15. prosince 2019. Denně zde nabídne 34 spojů (17 v každém směru) s odjezdy v hodinovém intervalu. Místenky jsou zdarma, vlaky ale nebudou povinně místenkové. Ceny jsou i výrazně nižší než má firma u autobusového spojení z Brna do Ostravy, kde jízdenka stojí 215 Kč. Pro RegioJet je linka R8 prvním provozním souborem, který bude provozovat v rámci objednávky českého ministerstva dopravy.

V příštích dnech začne firma prodávat i další druhy jízdenek: flexibilní jízdenku bez místenky. Ta bude platit pro jednu jízdu libovolným spojem po trase linky R8 v rámci dne platnosti, časové jízdenky bez místenky budou ve verzi na 24 hodin, 7 dní, 30 dní a 90 dní. Časová jízdenka bude vždy vázaná na kreditovou jízdenku (jméno). V prodeji budou i samostatné místenky, ve vlacích budou platit integrované jízdenky Jihomoravského kraje (IDS JMK), Olomouckého kraje (IDSOK) a Moravskoslezského kraje (ODIS). Cestující mají možnost si zajistit také rezervaci na přepravu jízdního kola, přepravovány budou dětské kočárky a také psi.

Ve všech stanicích na lince R8 (s výjimkou stanic Brno-Královo Pole a Nezamyslice) budou prodejní místa RegioJet. Celkem RegioJet během následujících týdnů otevře 6 nových prodejních míst ve stanicích Vyškov, Kojetín, Přerov, Suchdol nad Odrou, Studénka, Bohumín.

Soupravy vlaků rychlík RegioJet budou řazeny z plně klimatizovaných vozů určených pro mezinárodní dálkové vlaky s vozy první a druhé třídy. Soupravy nabídnou velkoprostorové i oddílové uspořádání v kupé pro 6 cestujících. V soupravách bude k dispozici zvláštní prostor pro přepravu dětských kočárků, jízdních kol a kupé pro cestující s dětmi. Půjde o mix vozů dnes používaných RegioJetem na komerčních spojích a upravených vagónů po Deutsche Bahn.

Cestující ve druhé třídě budou mít k dispozici zdarma připojení k internetu, elektrické zásuvky s 230V, výběr z tisku, možnost připojení k zábavnímu portálu s nabídkou filmů, hudby a dalšího zábavního obsahu. Cestující v první třídě budou mít navíc k dispozici kávu Illy zdarma a ti, kdo cestují déle než 45 minut, také cookies a pomerančový džus zdarma. Současně si cestující s rezervací místa v druhé a první třídě budou moci objednat s donosem na místo drobné občerstvení on-line přes novou funkčnost aplikace RegioJet a uhradit jej platební kartou nebo také prostřednictvím své Kreditové jízdenky. Občerstvení si budou cestující moci případně osobně zakoupit také přímo v RegioJet Bistru, které bude umístěno ve voze druhé třídy číslo 2.

RegioJet počítá s tím, že do budoucna se bude složení souprav a rozsah palubních služeb dále upravovat – aktuálně se jedná o první fázi podoby souprav a palubního servisu, které bylo jediné možné zajistit v krátkém časovém rozmezí mezi podpisem smlouvy a datem zahájení provozu.

Příklady cen (platba kreditovou jízdenkou)

Brno hl. n. – Ostrava Svinov 100 Kč ve druhé třídě a 152 Kč v první třídě
Brno hl. n. – Přerov 55 Kč ve druhé třídě a 84 Kč v první třídě
Brno hl. n. – Vyškov na Moravě 40 Kč ve druhé třídě a 65 Kč v první třídě
Přerov – Ostrava Svinov 55 Kč ve druhé třídě a 75 Kč v první třídě
Hranice na Moravě – Ostrava Svinov 28 Kč ve druhé třídě a 52 Kč v první třídě

Tagy Linka R8 Brno - Bohumín R8 RegioJet Top
286 komentářů