RegioJet vrací do jízdních řádů další spoje, obnoví autobusy do Berlína

Siemens Vectron v barvách RegioJetu. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czSiemens Vectron v barvách RegioJetu. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

Počty přepravených cestujících za poslední týden vzrostly podle RegioJetu o 30 %.

Největší tuzemský soukromý dopravce RegioJet přidává postupně s uvolněním protiepidemických opatření do svých jízdních řádů další spoje, které kvůli omezení cestování musel zrušit. Do poloviny května chce vrátit na koleje všechny vlaky.

Už minulý víkend během nedělní špičky opět nabídl například mezi Ostravskem a Prahou soupravy až s 11 vozy. „Každý týden teď přibývá až 30 % nových cestujících. Rychle na to reagujeme, přidáváme od pondělí 26. 4. další spoje mezi Prahou a Ostravskem a během víkendových špiček nasazujeme maximum vozů. Cestující opět jezdí jak na pracovní cesty, tak i na výlety s rodinou,“ říká Ivana Sachsová, ředitelka společnosti RegioJet. Podle ní aktuálně vlaky jezdí více než před posledními vyhlášenými omezeními od začátku března.

Návrat spojů se týká i autobusové dopravy: od tohoto týdne došlo k posílení počtu spojů na vnitrostátních linkách, od 1. května se vrací i autobusové spojení s Berlínem.

Přehled změn v jízdních řádech RegioJetu

Vlaky

Od pondělí 26. dubna vrací RegioJet do provozu následující spoje:
RJ 1001 Praha – Ostravsko s odjezdem z Prahy v 5:50 hodin
RJ 1006 Návsí – Ostrava – Praha s odjezdem z Ostravy Svinova v 7:23 hodin a příjezdem do Prahy v 1051
Od 26. 4. tak bude mezi Prahou a Ostravskem denně v provozu 8 spojů v každém směru, během víkendových špiček to pak bude 9 spojů v každém směru.
Od 3. 5. budou přidány další spoje – RJ 1000 (brzký ranní spoj z Ostravska do Prahy) a RJ 1019 (večerní spoj Praha – Ostravsko s odjezdem z Prahy v 19:50 hodin).
Od 14. 5. pak RegioJet plánuje spustit provoz nočních vlakových spojů Praha – Košice a zpět a vrátit se tak k původnímu rozsahu spojení na trase Praha – Ostravsko – Košice a zpět.

Na trase Praha – Brno – Bratislava / Vídeň je již nyní v provozu naprostá většina vlakových spojů – včetně spojení 4x denně v každém směru do a z Vídně a 3x denně v každém směru z a do Bratislavy.

V pátek 28. 5. pak vyjede první vlakový spoj RegioJet z České republiky do chorvatského Splitu a Rijeky.

Autobusy
Od 1. 5. bude obnoven provoz na mezinárodní autobusové lince Praha – Drážďany – Berlín a zpět. Autobusy budou zatím jezdit jednou denně v každém směru – a to s odjezdem v 8:30 hodin z Prahy a v 15:00 hodin zpět z Berlína. Další spoje na této lince plánujeme operativně přidávat v průběhu měsíce května.

Již od tohoto týdne výrazně navyšuje RegioJet počty autobusových spojů na linkách: Praha – Liberec, Most/Chomutov – Praha, Ostrava – Brno, Český Krumlov – České Budějovice – Písek – Praha, Karlovy Vary – Praha. Od neděle 25. 4. posílí RegioJet pravidelné nedělní a následně páteční spoje jedoucí ve špičce na lince Brno – Praha a zpět.

Tagy obnovení provozu po pandemii koronaviru RegioJet
27 komentářů