dkv-spojujeme

RegioJet ukončil provoz vlaků mezi Českem a Chorvatskem, posledním spojem jelo 350 lidí

Poslední foto posádky RegioJetu před odjezdem z Rijeky. Foto: RegioJetPoslední foto posádky RegioJetu před odjezdem z Rijeky. Foto: RegioJet

Kvůli zájmu cestujících chce RegioJet začít jezdit do Chorvatska už v květnu.

Společnost RegioJet dnes ráno završila provoz vlaků mezi Českem a Chorvatskem. Obnovení přímé linky mezi Prahou a Rijekou plánuje dopravce už na příští rok.

Poslední vlak dorazil do Prahy na hlavní nádraží. „Spojem cestovalo zhruba 350 lidí,“ řekl mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj. Poslední spoj přijel se zpožděním 34 minut. Dopravce považuje linku za úspěšnou a ziskovou, podle zprávy ze začátku týdne v obou směrech přepravila 60 tisíc lidí. I proto chce začít s provozem příští rok již v květnu.

„Průměrná obsazenost spojů byla více než 90 procent při kapacitě 500 až 560 cestujících na spoj,“ dodal Ondrůj. Většina spojů byla podle něj vyprodaná, zhruba polovina cestujících využila návazné autobusy, které rozvážely rekreanty po pobřeží.

Velký zájem přiměl RegioJet krátce po zahájení prodeje jízdenek změnit jízdní řád a od 10. července namísto tří párů vlaků týdně začaly jezdit žluté vlaky k moři každý den. V září se RegioJet vrátil ke třem vlakům týdně.

Podle vyjádření RegioJetu v tiskové zprávě se vlakové spoje do Chorvatska staly „z hlediska intenzity poptávky nejúspěšnější novou trasou, kde RegioJet začal jezdit“. RegioJet přitom vůbec poprvé na provozu svých spojů spolupracoval se státními dopravci, a to v Chorvatsku a Slovinsku. Novou linku označil majitel firmy jako produkt koronavirové krize.

Chorvatské turistické sdružení v pondělí oznámilo, že letos strávilo dovolenou v Chorvatsku přes půl milionu Čechů. Vlaky RegioJetu si tak ukrojily z této typicky automobilové destinace zhruba šestiprocentní podíl.

Tagy Praha - Rijeka RegioJet Top vlakem do Chorvatska
73 komentářů