dkv-spojujeme

RegioJet poprvé nasadí dvoupodlažní vozy, od DB jich kupuje deset pro Slovensko

Dvoupodlažní souprava DB Regio s řídícím vozem. Foto: Von Qualle - Eigenes Werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3336653Dvoupodlažní souprava DB Regio s řídícím vozem. Foto: Von Qualle - Eigenes Werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3336653

Společnost RegioJet chystá od 2. září nasazení dvoupodlažních vozů na trasu Bratislava – Komárno. Firma dnes oznámila, že se dohodla

Společnost RegioJet chystá od 2. září nasazení dvoupodlažních vozů na trasu Bratislava – Komárno. Firma dnes oznámila, že se dohodla na nákupu deseti vozů od DB Regio. Důvodem nasazení je velká poptávka po příměstském cestování do slovenského hlavního města.

Dvoupodlažní vozy má najisto nasadit na ranní vlak 4308 s odjezdem v 6:15 z Dunajské Stredy. „Díky jejich nasazení se navýší kapacita míst na sezení o dalších sto míst. Podobné to bude u dalších spojů, na které tyto soupravy nasadíme,“ řekla Ivana Kašická, ředitelka vlakové a autobusové dopravy RegioJetu.

Půjde o vozy řady Dbz 750 vyrobené ve vagónce v Görlitz v devadesátých letech.

Už v únoru RegioJet nasadil na vybrané spoje mezi Bratislavou a Komárnem klasickou soupravu sestavenou z rychlíkových vozů, denně tak posílil spoje o zhruba 600 míst. Podle RegioJetu by bylo možné dvoupodlažní vozy nasadit dříve, musí ale projít schválením na Slovensku.

Podle RegioJetu počet cestujících mezi Bratislavou a Komárnem rychle roste, za první tři měsíce přepravily vlaky 1,27 milionu cestujících, meziročně to představuje nárůst o 87 %. Za nárůstem vidí RegioJet vstup firmy do integrovaného dopravního systému v Bratislavském kraji i další přírůstek obyvatel v oblasti Žitného ostrova. Řada cestujících dává raději přednost cestě do Bratislavy vlakem kvůli řadě uzavírek na silnicích do hlavního města.

RegioJet současně uvedl, že patrové vlaky bude tahat jiná lokomotiva než dosud. V tiskové zprávě uvedl, že půjde o stroj, který ještě na Slovensku nejezdil. O jakou lokomotivu půjde ale firma zatím nechce říct. Stejně tak zatím firma nechce uvést, s jakými vlaky bude jezdit od prosince na rychlíkové lince Brno – Bohumín.

Tagy Bratislava - Komárno DB Regio RegioJet Top
94 komentářů