RegioJet posiluje spojení Bratislava – Komárno, na trasu nasadí rychlíkové vozy

RegioJet na trati z Bratislavy do Komárna jezdí například s vlaky Bombardier Talent. Foto: RegioJetRegioJet na trati z Bratislavy do Komárna jezdí například s vlaky Bombardier Talent. Foto: RegioJet

Společnost RegioJet od pondělí posiluje kapacitu svých vlaků na trase Bratislava – Komárno. Jde zatím o první vlnu navyšování, později

Společnost RegioJet od pondělí posiluje kapacitu svých vlaků na trase Bratislava – Komárno. Jde zatím o první vlnu navyšování, později má kapacit ještě narůst.

Na navýšení se dopravce dohodl se slovenským ministerstvem dopravy, které dopravu na této trase objednává. V ranní špičce tak dojde k navýšení počtu míst na každém vlaku o desítky sedaček, na jeden ze spojů bude nasazena klasická souprava s rychlíkovými vozy taženými Brejlovcem. Postupně má firma nasadit i dvoupodlažní vozy.

O dohodě s RegioJetem informovalo ministerstvo dopravy v tiskové zprávě. „Mluvíme o navýšení počtu kapacity až o sto míst v raní špičce,“ řekl ministr dopravy Arpád Érsek.

https://www.facebook.com/ministerstvo.dopravy/photos/a.669676146386052/2195754460444872/

Podle mluvčího RegioJetu Aleše Ondrůje představuje linka Bratislava – Komárno evropský unikát z hlediska nárůstu počtu cestujících. Za posledních pět let se počet cestujících zdvojnásobil, jen loni na lince meziročně přibyl milion cestujících. To je dáno hlavně integrací linky do metropolitního dopravního systému. Situaci na trati komplikuje fakt, že je jednokolejná.

Avizované poschoďové vlaky mají být nasazované v dalším kroku, RegioJet je má koupit od Deutsche Bahn.

Tagy Bratislava - Komárno RegioJet
42 komentářů