RegioJet nasadil TRAXX MS3 do pravidelného provozu. Finální podobu ukáže v lednu

Lokomotivy Bombardier TRAXX MS3 v Praze na Smíchově. Foto: Dan FedinLokomotivy Bombardier TRAXX MS3 v Praze na Smíchově. Foto: Dan Fedin

Dopravce testuje nové lokomotivy na rychlících z Brna do Bohumína.

Do pravidelného provozu u vlaků společnosti RegioJet dnes poprvé zasáhly lokomotivy Bombardier TRAXX MS3. První dva stroje si dopravce přivezl do Česka od výrobce o víkendu. Během příštího roku jich má mít celkem 15.

Jednu z nových lokomotiv v rámci zkušebního provozu nasazuje společně s lokomotivami Siemens Vectron na rychlíkové lince R8 z Brna do Bohumína. Jde konkrétně o rychlíky č. 1105 (odjezd 7.02 Brno hl. n.), 1112 (odjezd 10.28 Bohumín), 1121 (odjezd 15.02 Brno hl. n.) a 1128 (odjezd 18.28 Bohumín). Poté by se měly objevit na trati opět po svátcích.

RegioJet už během pondělí a úterý s lokomotivami vykonal několik zkušebních jízd i s osobními vozy, ale bez cestujících. Z Prahy testoval nové stroje například do Čáslavi kvůli střídání napájecích systémů.

Lokomotivy ještě nejezdí ve své finální podobě. I když mají firemní žlutý lak, dostanou ještě polep. Jeho odhalení chystá dopravce v příštích týdnech.

RegioJet pořizuje další lokomotivy TRAXX MS3 také s cílem postupně unifikovat flotilu vícesystémových lokomotiv, které by v budoucnu měly být tvořeny lokomotivami TRAXX MS. Z flotily tak mají zcela zmizet stroje Siemens Vectron. Nákup patnácti lokomotiv oznámil RegioJet loni v září. Doplní čtyři stroje TRAXX MS2e, které v barvách RegioJetu jezdí od května 2018. Tuzemský dopravce je prvním osobním dopravcem, který si lokomotivu TRAXX MS3 objednal.

Lokomotiva Bombardier TRAXX MS3. Foto: RegioJetLokomotiva Bombardier TRAXX MS3. Foto: RegioJetLokomotiva Bombardier TRAXX MS3. Foto: RegioJetLokomotiva Bombardier TRAXX MS3. Foto: RegioJetLokomotivy Bombardier TRAXX MS3 v Praze na Smíchově. Foto: Dan FedinLokomotiva Bombardier TRAXX MS3 v barvách RegioJetu. Foto: Bombardier
Tagy Bombardier Transportation Bombardier TRAXX MS3 Linka R8 Brno - Bohumín RegioJet Traxx MS3
89 komentářů