RegioJet koupil od Deutsche Bahn další velkoprostorové vozy

Vůz řady Bpmz Deutsche Bahn. Foto: ArtVandelay13, CC BY-SA 3.0 , via Wikimedia CommonsVůz řady Bpmz Deutsche Bahn. Foto: ArtVandelay13, CC BY-SA 3.0 , via Wikimedia Commons

Počet vagónů RegioJetu pro dálkové vlaky přesáhl hranici dvou stovek.

Společnost RegioJet přivezla do Česka dalších jedenáct osobních vozů od Deutsche Bahn. Velkoprostorové vozy nasadí na své dálkové vlaky včetně linky R8 mezi Brnem a Bohumínem.

Deutsche Bahn se v poslední době stala hlavní zásobárnou použitých vagónů pro RegioJet, za poslední rok v Německu nakoupil RegioJet přes třicet vozů. Teď konkrétně přivezl vozy Bpmz294.7 a Bpmz294.3 s kapacitou 75-80 cestujících.

„Vozy projdou základní úpravou interiéru, proběhne instalace wifi a interiérových prvků, které standardně RegioJet má ve svých vlacích. Budou polepeny do korporátní žluté barvy, ale jinak se jedná o vozy, které je možné v krátké době nasadit do provozu na našich dálkových vlacích,“ řekl mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj. Využity budou hlavně pro třídu Low-cost.

S nově pořízenými vozy přesáhl dopravce hranici více než 200 provozních vozů pro dálkové vlaky. „Za posledních dvanáct měsíců rozšířil RegioJet svůj vozový park vozů dálkové dopravy o více než čtvrtinu,“ dodal Ondrůj.

V létě například dovezl od DB devatenáct podobných vozů. Ve flotile se objevily i vozy pro přepravu jízdních kol. Od Deutsche Bahn má dopravce i lehátkové vozy.

Tagy Deutsche Bahn RegioJet Top
295 komentářů