RegioJet nakoupil u Deutsche Bahn další vagóny pro expanzi

Vlak RegioJetu, ilustrační foto. Pramen: RegioJetVlak RegioJetu, ilustrační foto. Pramen: RegioJet

Podle RegioJetu se úroveň poptávky vrací k předkoronakrizovému stavu.

Společnost RegioJet rozšiřuje svoji flotilu o další vozy po Deutsche Bahn. Do Česka včera přivezla další vagóny, které mají sloužit expanzi firmy.

Jde o celkem devetenáct vozů řad Bm1XX, Bm3XX a Bm5XX, tedy vozy druhé třídy „Nově pořízené vozy hodláme po provedení nezbytných úprav nasadit na nové i existující spoje tak, abychom dále navýšili naše kapacity a uspokojili vysokou poptávku po cestování vlaky RegioJet, která se aktuálně blíží již předkoronakrizovému stavu,“ uvedl mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj.

Vozy jezdí také pod označením Bmpvz či číselnou řadou 61 80 28-90. Uspořádání velkoprostorových vozů je 2+1, známy jsou také růžovou barvou sedaček.

Deutsche Bahn se staly v posledních letech hlavní „zásobárnou“ použitých vozů pro RegioJet, dopravce od nich nakoupil například lehátkové vozy. Základ flotily vozidel RegioJet stavěl hlavně na nákupu vagónů od rakouských drah.

Regiojet letos spustil novou linku do chorvatské Rijeky, minulý týden poprvé vyjel do Budapešti. Do konce roku chce otevřít také nové spojení na polsko-ukrajinskou hranici.

Tagy Deutsche Bahn RegioJet Top
242 komentářů