RegioJet přivezl z Německa další lehátkové vozy, chystá je pro expanzi na Ukrajinu

Vůz Bvcmbz v barvách DB v Curychu. Foto: NAC/Wikimedia CommonsVůz Bvcmbz v barvách DB v Curychu. Foto: NAC/Wikimedia Commons

Společnost RegioJet přivezla minulý týden z Německa dalších devět lehátkových vozů řady Bvcmz. Mají být součástí další expanze firmy na

Společnost RegioJet přivezla minulý týden z Německa dalších devět lehátkových vozů řady Bvcmz. Mají být součástí další expanze firmy na mezinárodní linky.

„Připravujeme se mimo jiné na zavedení spojení směrem na Ukrajinu, ale perspektivně i do dalších evropských zemí,“ uvedl mluvčí společnosti Aleš Ondrůj. Vagóny čeká v příštích týdnech úprava interiéru.

Jde o vozy, které dříve patřily Deutsche Bahn, dopravce je ale s ukončením nočních vlaků pod názvem CityNightLine začal prodávat. RegioJet už takto v minulosti nakoupil celkem osmnáct vozů.

Jedná se o klimatizované vozy pro rychlost  160 km/h s uzavřeným systémem toalet. Část z nich v minulosti putovala po mírné modernizaci na linku R8 mezi Brnem a Bohumínem, to ale není podle Ondrůje případ tohoto posledního nákupu. I přes současnou nepříznivou situaci pro cestování chystá dopravce expanzi do dalších zemí. „RegioJet je největším soukromým osobním železničním dopravcem ve střední Evropě a i nyní investuje do rozvoje svého vozového parku a intenzivně se připravuje na plný provoz během letní sezóny,“ dodal Ondrůj. Podle něj zájem o rezervace v posledních dnech výrazně stoupl.

RegioJet chce na Ukrajinu začít jezdit od prosince letošního roku, konkrétně do obce Medyka na polsko-ukrajinských hranicích. Firma už podala u polského drážního úřadu UTK i žádost s předpokládanými jízdními řády. Počítá s vlaky o kapacitě 400 – 600 cestujících.

Tagy RegioJet Top
96 komentářů