RegioJet dosud přepravil na lince Praha – Přemyšl přes 110 tisíc cestujících

Lokomotiva Bombardier TRAXX MS3 v barvách RegioJetu. Foto: RegioJetLokomotiva Bombardier TRAXX MS3 v barvách RegioJetu. Foto: RegioJet

Spoj Praha – Přemyšl hodlá RegioJet provozovat i nadále.

Společnost RegioJet přepravila za téměř rok provozu linky Praha – Přemyšl na této relaci přes 110 tisíc cestujících. První spoj vyjel loni 1. března pět dní po napadení Ukrajiny Ruskem. Původně šlo o humanitární linku, která se po třech měsících překlopila do komerčního provozu.

„Humanitární pomoc jsme zajišťovali ve spolupráci s Šimonem Pánkem a jeho Člověkem v tísni. Vlaky jezdily skoro každý den. Tehdy to byla největší humanitární pomoc v celé Evropě, bylo to něco neuvěřitelného,“ uvedl majitel RegioJetu Radim Jančura.

Od 12. června 2022 RegioJet prodloužil provoz nočních vlaků z Česka přes Polsko až do Lvova a Kyjeva, a to díky návaznému spoji ukrajinských železnic. Noční vlak jezdí denně. „Spoj Praha – Přemyšl máme v plánu provozovat i nadále. Jsme připraveni navyšovat kapacitu, a to v závislosti na poptávce,“ uvedl výkonný ředitel RegioJetu Jakub Svoboda. Cena jízdenky Praha – Lvov k sezení začíná na 699 Kč a do lůžkového oddílu na 999 Kč. V ceně je snídaně.

Linka ovšem proslula i rekordními zpožděními, ke kterým docházelo hlavně v prosinci. Například 19. prosince vlak přijel do Prahy s mankem 804 minut, tedy 13 hodin a 24 minut. Vlak totiž v Přemyšlu čeká na garantovaný přípoj z Kyjeva, ve zmíněný den se navíc potýkal s technickou závadou.

Tagy Praha - Přemyšl RegioJet Ukrajina
37 komentářů