+804 minut. Vlak RegioJetu od ukrajinských hranic přijel s rekordním zpožděním

Lokomotiva Bombardier TRAXX MS3 v barvách RegioJetu. Foto: RegioJetLokomotiva Bombardier TRAXX MS3 v barvách RegioJetu. Foto: RegioJet

Vlak nabral zpoždění čekáním na přípoj a kvůli technické závadě.

Společnost RegioJet dnes pokořila vlastní rekord v délce zpoždění. Vlak RJ 1022 z polské Přemyšle dnes dorazil na pražské hlavní nádraží v 19:53 se zpožděním 804 minut, tedy o 13 hodin a 24 minut později, než předpokládá jízdní řád. Ten počítá s dobou jízdy 9 hodin a 13 minut a příjezdem do Prahy v 6:29.

U tohoto spoje nejde o jediný případ zpoždění v řádu několika hodin. Včera vlak dorazil se zpožděním více než osm hodin. „Vlak vyčkává v Přemyšli na příjezd zpožděného garantovaného přípoje z Kyjeva. V posledních dnech bohužel ovlivňuje jízdu vlaků (nejen v Polsku) i sněhová kalamita a mráz,“ uvedla mluvčí RegioJetu Alexandra Janoušek Kostřicová.

Dnešní jízdu zpozdilo nejen čekání na přípoj z Kyjeva. Došlo k technické závadě na soupravě, v Krakově tak spoj nabral další více než tři hodiny. Po Česku vlak nabral už jen zhruba 15 minut zpoždění.

Na vlak, který jezdí v trase původně humanitárního spoje, RegioJet neprodává jízdenky pro cestu po Česku, jen pro mezinárodní spojení. Vlaky na trase Praha – Přemyšl jezdí každý den přes noc. V Přemyšlu je zajištěn přestup na spoj ukrajinských železnic, který je nutný kvůli jinému rozchodu kolejí. Cestující odtud pokračují do Lvova, a dále do stanic Tarnopol, Chmelnyckyj, Vinnycja, a také do Kyjeva, kam vlak přijíždí kolem osmé hodiny večerní.

V opačném směru vyjíždí vlak z Kyjeva denně kolem jedenácté hodiny dopolední a z polských hranic odjíždí noční linka RegioJetu směrem do Prahy ve 21:25. Do Prahy přijedou cestující kolem půl osmé ráno. RegioJet cílí s nabídkou hlavně na ty, kteří dosud na této trase jezdí autobusy.

RegioJet v listopadu uvedl, že za prvních osm měsíců provozu mezi Prahou a polským městem Přemyšl přepravil přes 60 tisíc cestujících.

Tagy RegioJet
92 komentářů