Rakouská „klimatická lítačka“ jde na dračku. První den se prodalo téměř 7000 jízdenek

Ministryně Leonore Gewesslerová si kupuje KlimaTicket. Pramen: twitter Leonore GewesslerMinistryně Leonore Gewesslerová si kupuje KlimaTicket. Pramen: twitter Leonore Gewessler

Roční jízdenka k cestování veřejnou dopravou po celém Rakousku stojí během předprodeje 949 eur.

V Rakousku začal v pátek předprodej celorakouských ročních jízdenek na veřejnou dopravu, jejichž zavedení prosadila po složitých jednáních se spolkovými zeměmi ministryně dopravy, životního prostředí a ochrany klimatu Leonore Gewesslerová (Zelení). Její úřad oznámil, že za první den se prodalo 6646 jízdenek, což i rakouská média označují za výborný výsledek.

„Jsem velmi potěšena, že tolik lidí v Rakousku chce cestovat ekologicky a levně – ať už vlakem, městskou dopravou nebo autobusem,“ řekla Gewesslerová.

Jízdenka KlimaTicket Ö bude platit ve všech prostředcích veřejné hromadné dopravy v Rakousku od 26. října, předprodej za zvýhodněné ceny začal v pátek.

Roční jízdenka k cestování po celé zemi stojí 1095 eur (cca 28 tisíc Kč). V předprodeji během října cena v rámci propagace činí 949 eur. Penzisté a mládež do 26 let budou platit 821 eur (zaváděcí cena 699 eur). Informace ke KlimaTicketu jsou na speciálních stránkách.

Do budoucna se počítá s KlimaTickety i pro jednotlivé spolkové země.

Tagy jednotná jízdenka KlimaTicket Rakousko
155 komentářů