Ptejte se na budoucnost letiště Brno-Tuřany jeho šéfa Milana Kratiny

Letiště Brno. Zdroj: BRNO AirportLetiště Brno. Zdroj: BRNO Airport

Brněnské letiště má za sebou úspěšnou sezónu 2023. Překonalo předcovidová čísla a dále zvyšuje počty cestujících.

V dalším dílu podcastu Cesty Zdopravy.cz vezmeme posluchače na brněnské letiště i do světa velkých investic. Hostem moderátora Ondřeje Kubaly bude Milan Kratina, zakladatel finanční skupiny Accolade a zároveň ředitel letiště v Brně-Tuřanech.

Milan Kratina. Autor: Accolade

Milan Kratina.
Autor: Accolade

V žebříčku nejbohatších lidí Česka, který sestavuje pravidelně časopis Forbes, se loni umístil na 24. místě. Skupinu Accolade založil v roce 2011 společně se Zdeňkem Šoustalem a holding mají napůl dodnes.

Jde o jednoho z významných evropských hráčů na poli průmyslových nemovitostí, který vstoupil v roce 2017 i do letiště Brno-Tuřany a stal se jeho provozovatelem. Zároveň Accolade připravuje polygon pro testování autonomních automobilů u západočeského Stříbra.

Brněnské letiště má za sebou úspěšnou sezónu 2023. Překonalo předcovidová čísla, zvyšuje počty odbavených cestujících a na konci loňského roku začal z Brna létat Dreamliner do Thajska. Brno se tak stalo jediným regionálním letištěm v Česku s dálkovou linkou.

Jak bude vypadat letošní sezóna na brněnském letišti? Jaké investice tu Accolade plánuje? Proč do letiště vůbec skupina vstoupila? O jakých linkách vyjednává pro další roky? Chystá stále vstup také do Jihočeského letiště České Budějovice?

Jak se posouvá dopředu projekt polygonu pro autonomní automobily u Stříbra? A zvažuje Accolade další investice v oblasti dopravní infrastruktury?

Ptát se Milana Kratiny můžete i vy. Pište mu své otázky zde v diskusi až do nedělního odpoledne.

Tagy Accolade Letiště Brno Milan Kratina podcast Cesty Zdopravy.cz
100 komentářů