Prvním hostem podcastu Cesty Zdopravy.cz bude šéf Českých drah Ivan Bednárik. Ptejte se

Pendolino mezi Plzní a Mariánskými Lázněmi. Foto: České dráhyPendolino mezi Plzní a Mariánskými Lázněmi. Foto: České dráhy

Prvním hostem nového podcastu Cesty Zdopravy.cz bude tento týden generální ředitel Českých drah Ivan Bednárik. České dráhy převzal asi v nejtěžší

Prvním hostem nového podcastu Cesty Zdopravy.cz bude tento týden generální ředitel Českých drah Ivan Bednárik.

Ivan Bednárik. Foto: ČD Cargo

Ivan Bednárik. Foto: ČD Cargo

České dráhy převzal asi v nejtěžší době, kterou firma zažila od svého založení a sám v rozhovoru pro deník Zdopravy.cz přirovnal svůj nástup k sebevražedné misi. Počty cestujících kvůli opatřením spojeným s pandemií dramaticky padají a spolu s nimi i tržby z jízdného. První kraje už začínají oznamovat škrty objednávaných spojů, protože současná situace začíná velmi negativně ovlivňovat jejich příjmy a konkurenti Českých drah pomalu ale úspěšně ukrajují z podílu ČD na trhu v osobní dopravě.

Mají České dráhy připravený krizový plán, aby současnou situaci ustály? Jak bolestivé bude muset být propouštění? Změní se nějak plán obnovy kolejových vozidel na další roky? Budou České dráhy schopné dostatečně investovat do nákupu nových vlaků? Bude podle generálního ředitele ČD vůbec možné, udržet v Česku současnou síť lokálek a stávající rozsah provozu? Máme čekat větší expanzi ČD do zahraničí? A věří České dráhy, že se dopravní trh vrátí ještě někdy do původních kolejí?

Tato a další témata otevřeme s generálním ředitelem Českých drah při natáčení vůbec prvního podcastu Cesty Zdopravy.cz. A velmi rádi položíme Ivanu Bednárikovi i vaše otázky. Pište je do komentářů v diskusi pod tímto článkem až do úterního večera.

Celý rozhovor vám pak nabídneme na konci tohoto týdne.

Tagy České dráhy Ivan Bednárik podcast Cesty Zdopravy.cz
284 komentářů