Deník Zdopravy.cz spouští podcast, povede ho Ondřej Kubala

Tým deníku Zdopravy.cz se 3,5 roku od založení dočká nového člena. Posílí jej zkušený novinář, moderátor a znalec dopravního prostředí

Tým deníku Zdopravy.cz se 3,5 roku od založení dočká nového člena. Posílí jej zkušený novinář, moderátor a znalec dopravního prostředí Ondřej Kubala. Jeho příchod souvisí s chystaným spuštěním nového zvukového formátu, kterým bude podcast Cesty Zdopravy.cz.

Podcast bude mít podobu rozhovorů se zajímavými hosty, Kubala bude mít na starosti celou jeho přípravu včetně vedení interview.

„Chceme novým formátem rozšířit obsah našeho deníku a nabídnout uživatelům hlubší vhled do myšlení lidí, kteří v dopravě hrají hlavní role. A nejsou to jen takzvaní kapitáni odvětví, ale také lidé přímo z provozu,“ uvedl Jan Šindelář, jeden ze zakladatelů deníku Zdopravy.cz.

První díl podcastu vyjde koncem příštího týdne, podrobnosti o prvním hostu budou zveřejněny v pondělí. „Naše pozvání už přijalo několik velmi zajímavých osobností. Při jejich zpovídání přitom dáme velký prostor také čtenářům deníku Zdopravy.cz, hostům budeme totiž pokládat i jejich otázky,“ sdělil Kubala.

Nezávislý deník Zdopravy.cz založili v létě 2017 ekonomičtí novináři Jan Sůra a Jan Šindelář. Od té doby se deník zařadil mezi hlavní informační zdroje v odvětví dopravy i mezi nejčtenější weby českého internetu vůbec (patří stabilně do první stovky). Měsíčně jej navštíví přes 600 tisíc unikátních čtenářů. Třikrát za sebou se umístil v první desítce ankety Křišťálová Lupa (v kategoriích Zpravodajství a publicistika a Zájmové weby).

Ondřej Kubala (39)

Začínal jako ekonomický redaktor Radiožurnálu. V roce 2007 přijal nabídku Českých drah, kde působil jako mluvčí a vedoucí tiskového oddělení. Říká, že jeho největší profesní zkušeností byla mediální komunikace železničního neštěstí ve Studénce v roce 2008. Získal ocenění Mluvčí roku 2008 a také ocenění Mistrovský kus v PR právě za komunikaci zmíněné nehody.
Po odchodu z ČD (2010) zůstal v oblasti mediální komunikace a marketingu, byl například mluvčím sčítání lidu pro Český statistický úřad v roce 2011. Působil v komunikační agentuře Ewing a téměř deset let učil studenty pražské Vysoké školy ekonomické mediálním dovednostem.
Už čtyři roky je součástí moderátorského týmu rádia Frekvence 1, za mikrofon usedá vždy v pátek a v sobotu večer.

Ondřej Kubala. Autor: Ondřej Novotný/archiv Ondřeje Kubaly

Ondřej Kubala. Autor: Ondřej Novotný/archiv Ondřeje Kubaly

Tagy podcast Cesty Zdopravy.cz
32 komentářů