dkv-spojujeme

První pumpa jižně od Slap. V přístavu Hluboká lze ode dneška načerpat palivo

Čerpací stanice v přístavu Hluboká nad Vltavou. Pramen: ŘVCČerpací stanice v přístavu Hluboká nad Vltavou. Pramen: ŘVC

Přístav Hluboká nad Vltavou byl otevřen v roce 2015 a s kapacitou 74 rekreačních lodí je největší svého druhu v tuzemsku.

Vůdci rekreačních plavidel na horní Vltavě už nemusejí před cestou nosit na loď kanystr s palivem. Ode dneška mohou pohonné hmoty načerpat u nové stanice v přístavu Hluboká nad Vltavou. První čerpací stanici na jihočeské Vltavě nechalo za pět milionů zbudovat Ředitelství vodních cest (ŘVC).

ŘVC tak pokračuje ve vylepšování vltavské vodní cesty mezi Českými Budějovicemi a Orlíkem, která byla dokončena v roce 2017. První čerpací stanice pro lodě byla dosud při cestě z jihu až před hrází na Slapech. Přístav Hluboká nad Vltavou byl otevřen před sezonou 2015 a s kapacitou 74 rekreačních lodí je největší svého druhu v tuzemsku.

Čerpací stanice v přístavu Hluboká je kontejnerová a nabízí naftu a benzin. Pojme 25 m3 paliva. Hadice měří 12 metrů a mají bezúkapové pistole, aby nedocházelo ke znečišťování řeky. V případě hrozící povodně lze celý kontejner jeřábem naložit a odvézt. Ovládání je samoobslužné, platí se kartou. „Stanice je designově opláštěna, aby citlivě zapadla do pohledově exponovaného prostoru přímo pod zámkem,“ uvedlo ŘVC.

Obliba jihočeské Vltavy jako vodní cesty pro rekreační plavidla každým rokem roste. Loni se plavební komorou Hluboká nad Vltavou proplavilo 3242 lodí, což bylo oproti předchozímu roku o 17,6 procenta více. Další čerpací stanice se projektuje v Týně nad Vltavou.

Přístav Hluboká nad Vltavou. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářNová čerpací stanice v přístavu Hluboká nad Vltavou. Pramen: ŘVC ČRDobíjecí stanice pro elektrická kola v přístavu na Hluboké. Pramen: ŘVC ČRPřístav Hluboká nad Vltavou. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářZdymadlo Hluboká nad Vltavou, foto: Zdopravy.czPlavba po Hněvkovické přehradě. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářZdvihací most nad vjezdem do českobudějovického přístavu České Vrbné
Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářČerpací stanice v přístavu Hluboká nad Vltavou. Pramen: ŘVCČerpací stanice v přístavu Hluboká nad Vltavou. Pramen: ŘVCČerpací stanice v přístavu Hluboká nad Vltavou. Pramen: ŘVC
Tagy čerpací stanice přístav Hluboká nad Vltavou rekreační plavba ŘVC
3 komentáře