První evropské aerolinky ruší kvůli koronaviru lety do Číny

Finnair a jeho Airbus A350-900. Foto: FinnairFinnair a jeho Airbus A350-900. Foto: Finnair

Letecká společnost Finnair je první evropskou leteckou společností, která dočasně přeruší provoz některých linek do Číny. Důvodem je velký pokles

Letecká společnost Finnair je první evropskou leteckou společností, která dočasně přeruší provoz některých linek do Číny. Důvodem je velký pokles v rezervací kvůli epidemii koronaviru.

Letecká společnost Finnair dnes oznámila, že od 5. února až do 29. března ruší spojení z Helsinek na nové pekingské letiště Daxing, od 8. února do konce března spojení do čínského města Nanking. Jde o celkem pět letů týdně. Linky do Pekingu, Šanghaje, Kantonu a Hongkongu zůstávají dál v provozu.

Je to nutné opatření, abychom zvládli nedávný zákaz skupinových cest čínskými úřady. Máme velmi velký dopad na obsazenost letů,“ řekl Jaakko Schildt, provozní ředitel Finnairu. Aerolinky pro toto období umožní zdarma zrušení letu či rezervaci na jiný termín.

Epidemie začíná mít vliv na dopravu zejména v Číně. Hongkong například zastaví provoz vysokorychlostních vlaků do pevninské Číny, výrazně se omezí také letecké spojení.

Letiště Praha v pondělí vyzvalo aerolinky ke spolupráci, aby informovaly cestující na palubě letadla, že mají při podezření na onemocnění koronavirem zůstat na letišti a okamžitě tam vyhledat lékaře. Do cíleného oslovování cestujících s příznaky onemocnění se zapojí také pracovníci pasové kontroly.

Tagy Finnair Koronavirus letiště praha
19 komentářů