Provoz vlaků a autobusů v okolí Prahy se vrátí k normálu o týden dříve

Autobus PID do Tuchoměřic. Autor: Zdopravy.cz/Ondřej KubalaAutobus PID do Tuchoměřic. Autor: Zdopravy.cz/Ondřej Kubala

Praha a Středočeský kraj se dohodly na uspíšení návratu veřejné dopravy k obvyklému jízdnímu řádu. Provoz vlaků a příměstských autobusů

Praha a Středočeský kraj se dohodly na uspíšení návratu veřejné dopravy k obvyklému jízdnímu řádu. Provoz vlaků a příměstských autobusů se vrátí k normálu v pondělí, což je oproti původním plánům o týden dříve. Sdělil to mluvčí organizátora ROPID Filip Drápal.

Znamená to mimo jiné obnovení provozu posilových vlaků na páteřních linkách S7 a S9. V úsecích Praha – Řevnice, Praha – Český Brod a Praha – Lysá nad Labem bude opět zkrácen interval ve špičkách z 30 na 15 minut, v pracovní dny dopoledne také na lince S9 v úseku Praha – Říčany.

Obnoven bude také provoz na městské železniční lince S49 z Roztok u Prahy do pražské Hostivaře. Zároveň bude oproti původnímu předpokladu uspíšen návrat i všech dalších dočasně zrušených vlaků ve Středočeském kraji. Do plného provozu se 18. května vrátí také všechny příměstské a regionální autobusové linky. Už od středy znovu jezdí na příměstských a regionálních linkách školní autobusy.

Provoz víkendových rekreačních vlaků (dopravců ČD a KŽC Doprava), brdského Cyklobusu a vlaků víkendového nočního rozjezdu z Prahy ve 2:30 bude zahájen v sobotu 23. května. Výjimkou je dětský výletní vlak Cyklohráček, jehož provoz bude z důvodu výluky v úseku Středokluky – Slaný zahájen až 30. května.

K normálnímu provozu by se postupně mělo vracet i pražské metro, intervaly se na obvyklou úroveň zkrátí s příchodem června. Podmínkou je, že se nezhorší pandemická situace. Počet cestujících v pražském metru tento týden poprvé překročil milion nástupů a výstupů za den. Stalo se tak v úterý 12. května, kdy sčítače ve stanicích zaznamenaly 1,022.386 nástupů a výstupů. Naposledy zaznamenaly milion cestujících 10. března.

Tagy obnovení provozu po pandemii koronaviru Pražská integrovaná doprava Středočeský kraj
18 komentářů