Provoz v Ejpovických tunelech stojí kvůli požáru Západního expresu, tři lidé se nadýchali kouře

Tunel Ejpovice. Foto: David Jančík, archiv Metrostav a.s.Tunel Ejpovice. Foto: David Jančík, archiv Metrostav a.s.

Správa železnic musela dnes po 21. hodině zastavit provoz v Ejpovických tunelech. Důvodem byl požár projíždějícího vlaku. Podle stránek ČD

Správa železnic musela dnes po 21. hodině zastavit provoz v Ejpovických tunelech. Důvodem byl požár projíždějícího vlaku. Podle stránek ČD mimořádnosti došlo k požáru vozu u Západního expresu z Mnichova do Prahy. Provoz byl přerušen do třetí hodiny ranní.

Událost se stala zhruba v polovině tubusu ve směru od Plzně na Prahu.  Hasiči evakuovali celkem 38 lidí, z nich se tři nadýchali kouře. Dva byli členové vlakové čety a jeden cestující, řekl ČTK mluvčí krajských hasičů Petr Poncar. Mluvčí záchranné služby Mária Svobodová řekla, že záchranáři ošetřili dva lidi s dýchacími potížemi. Nikdo další z evakuovaných osob ošetření nepotřeboval.

České dráhy zavedly pro některé spoje náhradní autobusovou dopravu nebo vlaky odkláněly. Jeden z osobních vlaků Plzeň – Radnice jel přes Nezvěstice a Rokycany. Původní trať přes Chrást Správa železnic zrušila.

Hasiči pomáhali cestujícím vyjít pěšky z tunelu nezasaženým tubusem. Jednoho staršího člověka, který by nebyl schopen cestu z tunelu sám zvládnout, převezli k portálu tunelu a předali záchranné službě.

Na místě bylo velké množství hasičů i záchranářů. Hasiči aktivovali třetí stupeň požárního poplachu a povolali větší množství jednotek. Později jich část odvolali. Záchranáři vyslali na místo tři výjezdové skupiny a inspektora provozu. Podle Poncara byl ohněm zasažen první a druhý vagon za lokomotivou. Oheň lokalizoval personál vlaku. Podle serveru Krimi – Plzen.cz  na místě zasahovalo dvacet jednotek.

Tagy České dráhy Správa železnic Tunely Ejpovice
106 komentářů