dkv-spojujeme

Přímé lety Praha – Berlín skončí, easyJet se rozhodl linku po pár měsících zrušit

Airbus A319 společnosti easyJet v Praze. Foto: Letiště PrahaAirbus A319 společnosti easyJet v Praze. Foto: Letiště Praha

Necelé tři měsíce stačily letecké společnosti easyJet k rozhodnutí zrušit přímé letecké spojení mezi Prahou a Berlínem. Linku zavedenou 21.

Necelé tři měsíce stačily letecké společnosti easyJet k rozhodnutí zrušit přímé letecké spojení mezi Prahou a Berlínem. Linku zavedenou 21. dubna ukončí k 27. říjnu.

Letenky na zimní letový řád easyJet nezačal na tuto linku ani prodávat. „Mohu potvrdit, že v zimě tato linka nebude v provozu,“ řekla Anita Carstensen z easyJetu. Zda dojde k obnovení na letní letový řád není zatím jasné, podle ní easyJet pravidelně analyzuje možnosti rozšíření své sítě.

easyJet létá do Berlína třikrát týdně: v úterý, ve čtvrtek a v sobotu. easyJet na linku vstoupil pár měsíců po krachu Air Berlin, které ale létaly mezi oběma městy častěji, nicméně s výrazně menšími letadly. easyJet nasazuje na trasu A320.

Linka spojovala Letiště Václava Havla s berlínským letištěm Tegel. Jde  o spojení jedněch z největších letišť v Evropě, která dosud nemají kolejové napojení do centra města a cestující jsou zde odkázáni pouze na silniční dopravu.

Letecké spojení mezi Prahou a Berlínem má konkurenci především v autobusech a železnici. Dostavba D8 zrychlila cestu autobusů, nedávná modernizace trati v Německu současně s nasazením nových lokomotiv Vectron umožňující jízdu bez výměny strojů v Drážďanech současně zkrátila dobu jízdy vlaku. Konkurenční boj zejména autobusových dopravců navíc výrazně v posledních letech snížil ceny na této trase.

easyJet v zimním letovém řádu bude z Prahy nabízet nakonec stejný počet linek, jako dosud, tedy 12. Zrušenou linku do Berlína nahradí nová do Belfastu.

Tagy Berlin - Tegel easyjet letiště václava havla Praha - Berlín
2 komentáře