Lowcost přes Atlantik míří blíže k Česku. Primera Air spustí lety z Berlína s 737 MAX 9

Vizualizace Boeingu 737 MAX 9 v barvách Primera Air. Foto: BoeingVizualizace Boeingu 737 MAX 9 v barvách Primera Air. Foto: Boeing

Jeden z nových nízkonákladových dopravců na letech mezi Evropou a Severní Amerikou míří blíže k českým zákazníkům. Letecká společnost Primera

Jeden z nových nízkonákladových dopravců na letech mezi Evropou a Severní Amerikou míří blíže k českým zákazníkům. Letecká společnost Primera Air spustí příští rok lety z Berlína do New Yorku, Bostonu a Toronta. 

Start linky oznámila firma v tiskové zprávě. Ceny jednosměrné letenky začínají na 149 eurech, povedou zřejmě současně i ke zlevnění cen jiných dopravců na transatlantických letech. Nejlevnější zpáteční letenka je za 295 euro, tedy zhruba 7 500 Kč. Cena je bez poplatků za zavazadlo či další služby. 

Lety z Berlína začnou 7. června. Do New Yorku bude létat každý den, do Bostonu čtyři dny v týdnu, do Toronta třikrát týdně.  Létat bude z letiště Tegel. Na každé trase existuje aktuálně konkurence, ta se ale loni částečně snížila: po krachu Air Berlin Lufthansa vydržela s přímým spojení německé metropole a New Yorku jen pár měsíců. 

 Po nedávno oznámené linkách z Bruselu půjde o další město, kam chce Primera Air nasadit nový Boieng 737 MAX 9. Úzkotrupé letadlo má delší dolet, než stávající verze Boeingu 737 a umožní tak let bez mezipřistání, což dosud není s takovým typem letadla možné. 

Primera Air vsadila na úzkotrupá letadla pro svůj transatlantický byznys. Nové verze airbusu A320 a Boeingu 737 MAX mají prodloužený dolet a umožňují nově spojit bez mezipřistání i kontinentální Evropu s USA či Kanadou. Firma musela letos ale část letů zrušit, protože Airbus nedodal včas nová letadla pro transatlantické spojení. 

Primera Air má objednáno celkem 20 nových strojů 737 MAX 9. 

Tagy Berlin - Tegel nízkonákladové letecké spojení Evropa - Severní Amerika primera air
Žádné komentáře