Pražský dopravní podnik znovu napojí Opletalovu ulici na tramvajovou síť

Torzo tratě v Opletalově ulici. Pramen: ROPIDTorzo tratě v Opletalově ulici. Pramen: ROPID

Jde o zárodek chystané tramvajové spojky skrze Vrchlického sady kolem Hlavního nádraží do Vinohradské ulice.

Opuštěné torzo tramvajové trati v Opletalově ulici u Hlavního nádraží v Praze bude znovu napojeno na tramvajovou síť. Spojku na křižovatce s Bolzanovou ulicí vybuduje Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v návaznosti na aktuální opravu trati mezi Senovážným náměstím a zastávkou Husinecká. Výluka začala ve středu a potrvá měsíc.

„Včera ve večerních hodinách jsme zahájili opravné práce na tramvajové trati v úseku od Senovážného náměstí po Italskou ulici. Probíhají také přípravné práce na hlavní trati v místě, kde budou opět připojeny koleje do Opletalovy ulice. Na vlastní odbočce budeme práce realizovat až po získání stavebního povolení,“ sdělil šéf komunikace DPP Daniel Šabík.

S poukazem na běžící administrativní procesy další podrobnosti nesdělil. Nicméně podle pražského Institutu plánování a rozvoje (IPR) jde o zárodek chystané tramvajové spojky skrze Vrchlického sady kolem Hlavního nádraží do Vinohradské ulice. Ta by měla vzniknout v roce 2024. Opravou má projít i zbylý kus přilehlé tratě.

Vedení tramvajové trati Vrchlického sady. Pramen: IPR

Vedení tramvajové trati skrze Vrchlického sady. Pramen: IPR

Další důvod přinesla facebooková stránka Pražské tramvaje. „Smyslem stavby je zajištění náhradní tramvajové dopravy v plánovaných krátkodobých víkendových výlukách trasy metra C v průběhu realizace stavby Rekonstrukce stropní desky ve stanici metra Florenc C. V Opletalově ulici bude zřízena dvojitá kolejová spojka a dočasné panelové zastávky na konci stávajícího šturcu,“ píší Pražské tramvaje.

Podle stránky bylo původní propojení sneseno v roce 2003.

Tagy Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp IPR napojení Opletalovy výluka
59 komentářů