Praha plná tramvajových výluk. Bez změn jezdí jen deset linek

Oprava tramvajové trati na Výtoni. Foto: PIDOprava tramvajové trati na Výtoni. Foto: PID

Tramvajový provoz zkomplikovala ještě vodovodní havárie na Žižkově. Pět úseků je mimo provoz.

Na celkem pěti místech v Praze je aktuálně zastaven tramvajový provoz. Ke čtyřem plánovým výlukám přibylo o víkendu ještě mimořádné omezení mezi Nákladovým nádražím a Ohradou.

Důvodem zastavení provozu na Žižkově je havárie vodovodního řadu v ulici Jana Želivského (poblíž zastávky Biskupcova). Kvůli tomu došlo k omezení celkem sedmi linek, v úseku je zavedena náhradní autobusová doprava. Kompletní přehled změn souvisejících s touto havárií je na stránkách Ropidu.

Podle pravidelných tras nyní jezdí linky 1, 6, 7, 8, 12, 14, 16, 25, 91, 94 a 96, linky 4, 5, 11 a 24 jsou mimo provoz a ostatní linky mají změněné trasy.

Aktuálně je omezen provoz mezi Lazarskou a Újezdem, I.P. Pavlova a Muzeem, Starými Strašnicemi a Nádražím Hostivař a Výtoní a Podolskou vodárnou. Kvůli této výluce je zavedena i náhradní lodní doprava. V případě nové výluky mezi Nákladovým nádražím a Ohradou zatím není jasné, kdy bude oprava dokončena. Všechny ostatní opravy mají skončit v druhé polovině srpna, v případě Zahradního Města a oprav v úseku I. P. Pavlova – Muzeum až v září.

Tagy Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp omezení tramvajového provozu praha
39 komentářů