Vyšehradský tunel se na 20 dní zavře, tramvaje bude suplovat loď

Tramvaj u Vyšehradského tunelu. Foto: ROPIDTramvaj u Vyšehradského tunelu. Foto: ROPID

Náhradní lodní linka X21 bude jezdit denně od 6:00 do 22:00 na trase Výtoň – Podolská vodárna.

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) se v sobotu pustí do opravy tramvajové tratě v oblasti tunelu pod Vyšehradem. Na 20 se tak tramvajovému provozu uzavře úsek Výtoň – Podolská vodárna. Výluka přitom přinese i zajímavost v podobě náhradní lodní dopravy.

Náhradní lodní linka X21 bude jezdit denně od 6:00 do 22:00 na trase Výtoň – Podolská vodárna. Zastávky budou umístěny u přístavních mol, zastávka Výtoň bude na náplavce Rašínova nábřeží a zastávka Podolská vodárna na přístavní hrázi za areálem Yacht Club CERE.

DPP upozorňuje, že přístupy na mola nejsou bezbariérové a nejsou vhodné ani pro cestující s dětskými kočárky. Ve vyloučeném úseku lze rovněž využít služby sdílených kol, úsek také zůstane průchozí pro pěší.

Pomoci má i posílení autobusové linky 134 (v úseku Podolská vodárna – Pražského povstání). V kombinaci s touto autobusovou linkou lze využít i odkloněnou tramvajovou linku číslo 18. „Pro zkrácení doby potřebné na přestup mezi autobusy a metrem nebo tramvají se pro linku číslo 134 zřizuje zastávka Pražského povstání (v obou směrech) v Lomnického ulici, u křižovatky s ulicí Na Pankráci,“ doplnil DPP.

Změny tras tramvajových linek (Pramen: DPP)

Linka číslo 2 je ve směru od Sídliště Petřiny ze zastávky Hradčanská odkloněna do zastávky Špejchar.

Linka číslo 3 je ve směru od Březiněveské, respektive Bílé labuti ze zastávky Moráň odkloněna přes zastávky Botanická zahrada a Albertov do zastávky Výtoň, dále pokračuje jako linka číslo 17 směr Výstaviště Holešovice, respektive Vozovna Kobylisy.

Linka číslo 4 je zrušena.

Linka číslo 17 je ve směru od Vozovny Kobylisy, respektive Výstaviště Holešovice zkrácena do zastávky Výtoň, odkud pokračuje jako linka číslo 3 přes zastávky Albertov a Botanická zahrada do zastávky Karlovo náměstí a dále směr Bílá labuť, respektive Kobylisy.

Linka číslo 18 je do pátku 20. srpna 2021 v úseku Albertov – Národní divadlo odkloněna přes zastávky Výtoň, Palackého náměstí a Jiráskovo náměstí. Od soboty 21. srpna 2021 (po ukončení výluky v úseku Lazarská – Újezd) je v úseku Moráň – Albertov odkloněna přes zastávky Palackého náměstí a Výtoň.

Linka číslo 21 je v provozu celodenně včetně víkendů ve zkrácené trase Levského – Nádraží Braník – Podolská vodárna.

Linka číslo 24 je zrušena.

Linka číslo 32 je do pátku 20. srpna 2021 ve směru od Radošovické ze zastávky Albertov odkloněna přes zastávku Svatoplukova do zastávky Náměstí Bratří Synků (výstupní zastávka v ulici Na Zámecké, nástupní zastávka v obratišti).

Linka číslo 92 je rozdělena na dvě části: Ve směru od Lehovce je ze zastávky Výtoň odkloněna přes zastávku Albertov do zastávky Otakarova (nástupní zastávka Náměstí Bratří Synků v obratišti).
Ve směru od Levského je zkrácena do zastávky Podolská vodárna.

Tagy dpp náhradní lodní doprava Vyšehradský tunel
29 komentářů