Praha má nově autobusové spojení se Sarajevem, je součástí dlouhé linky FlixBusu

Autobusy Centrotransu. Foto: FlixBusAutobusy Centrotransu. Foto: FlixBus

FlixBus od 7. prosince spustí další linku, která jede více než 24 hodin. Nové spojení německých Brém a hlavního města

FlixBus od 7. prosince spustí další linku, která jede více než 24 hodin. Nové spojení německých Brém a hlavního města Bosny a Hercegoviny Sarajeva zastaví i v Česku: v Praze a Brně.

Přímé spojení Prahy a Sarajeva dosud neexistuje. Spojení bude zajišťovat bosenský dopravce Centrotrans. Z pražského autobusového nádraží Florenc budou autobusy FlixBus odjíždět do Sarajeva každou středu, sobotu a neděli v 15.20 hodin počínaje 7. prosincem, z Brna od hotelu Grand odjedou v 17.50 hodin. Stavět budou ještě v Bratislavě na autobusovém nádraží v 19.50 hodin. Jejich trasa dále pokračuje přes bosenská regionální města jako jsou Doboj, Zenica nebo Visoko. Do hlavního města Bosny a Hercegoviny Sarajeva přijedou v 9.10 ráno.

V opačném směru ze Sarajeva bude FlixBus odjíždět každé pondělí, čtvrtek a pátek v 17.00, do Bratislavy dorazí v 6.20 ráno, do Brna v 8.20 a do Prahy na Florenc v 10.50 hodin.

„Sarajevo, stejně jako další balkánské destinace, začínají turisté znovu objevovat a jejich popularita stoupá. Hlavním turistickým lákadlem je bezesporu osmanský bazar Baščaršija a historické centrum města,“ uvedla mluvčí FlixBusu Martina Čmielová. S více než čtvrt milionem obyvatel je největším a nejhustěji osídleným městem v zemi. Bosna a Hercegovina je po Kosovu a Albánii zemí s největším podílem muslimů na počet obyvatel v Evropě.

Bosna a Hercegovina byla do zelené sítě FlixBusu připojená v červnu 2017, doposud většina spojů mířila do Německa a Chorvatska.

Tagy Bosna a Hercegovina FlixBus Praha - Sarajevo Sarajevo
13 komentářů