Praha má další linku do Emirátů, spustila ji společnost Air Arabia

Letadlo Air Arabia poprvé v Praze. Pramen: Letiště PrahaLetadlo Air Arabia poprvé v Praze. Pramen: Letiště Praha

Pražské letiště má ode dneška další přímou linku do Spojených arabských emirátů. Před polednem poprvé přiletělo letadlo nízkonákladové společnosti Air

Pražské letiště má ode dneška další přímou linku do Spojených arabských emirátů. Před polednem poprvé přiletělo letadlo nízkonákladové společnosti Air Arabia z emirátu Šardžá. Dopravce bude lety trvající přibližně šest hodin 50 minut operovat pětkrát týdně, vždy v úterý, ve středu, čtvrtek, v sobotu a neděli.

Air Arabia je první nízkonákladovou aerolinkou na Arabském poloostrově, létat začala v roce 2003. Kromě základny v Šardžá má pobočky také v Maroku či Egyptě. Ve flotile má 52 Airbusů A320-200, objednané má také A321neo. Firma létá do více než 150 destinací.

Letadlo Air Arabia poprvé v Praze.
Pramen: Letiště PrahaLetadlo Air Arabia poprvé v Praze.
Pramen: Letiště PrahaLetadlo Air Arabia poprvé v Praze.
Pramen: Letiště PrahaAirbus A320-200 společnosti Air Arabia. Foto: Air Arabia

Air Arabia doplní na spojení mezi Prahou a Spojenými arabskými emiráty lety flydubai, Emirates a Smartwings. Český dopravce Smartwings má zatím v systému lety jen do konce března, není tak jisté, zda bude po jarním zahájení opravy ranveje v Dubaji s lety pokračovat.

Šardžá je menší než Dubaj, obě města jsou ale už víceméně propojená a tvoří jednu velkou aglomeraci u Perského zálivu.

Letový řád Air Arabia do/z Prahy

V úterý a v neděli budou lety ze Šardžá vypravovány v 7:35 ráno s příletem do Prahy v 11:20 dopoledne místního času. Zpáteční lety pak budou Prahu opouštět ve 12:00 s příletem do Šardžá ve 21:00 místního času. Ve středu, čtvrtek a sobotu budou lety ze Šardžá startovat v 15:35 s příletem do Prahy v 19:20. Zpáteční lety budou z Prahy odlétat ve 21:05 a přistávat v Šardžá druhý den ráno v 06:05 místního času.

Tagy Air Arabia letiště praha Šardžá spojené arabské emiráty
2 komentáře