Praha bude mít další spojení do Osla, linku zavádí norský Flyr

První přílet Boeingu 737-800 společnosti Flyr do Osla. Foto: AvinorPrvní přílet Boeingu 737-800 společnosti Flyr do Osla. Foto: Avinor

Na lince do Norska budou od dubna tři dopravci.

Norská letecká společnost Flyr začne od 7. dubna létat z Prahy. Ve čtvrtek a v neděli nabídne spojení mezi Prahou a norským hlavním městem Oslo, od 14. června přidá ještě třetí rotaci v úterý.

Praha se dostala na seznam nových destinací, které dnes norské aerolinky ohlásily. Zpáteční letenky začínají na ceně od 99 eur, letenky jsou již v prodeji. Letový řád počítá s odletem z Prahy ve 14:55 a z Osla ve 12:05.

Flyr patří mezi nejmladší letecké dopravce na světě, začal létat loni v létě. Začal s vnitrostátními lety mezi jihem a severem Norska. Flyr založil norský manažer Erik Braathen, který do roku 2004 stál v čele dopravce Braathen Safe, pak se firma spojila s SAS. Několik let byl také v představenstvu Norwegian Air Shuttle.

Kromě Prahy dopravce oznámil zahájení letů do Billundu, Stockholmu, Pisy a Edinburghu. Firma létá aktuálně s pěti Boeingy 737-800, letos chce převzít první stroje 737 MAX.

Oslo se tak stane destinací s mimořádně vysokou konkurencí. Aktuálně nabízí spojení jen Norwegian, na konci března se má vrátit na trasu ještě SAS. Norwegian počítá s postupným navýšením počtů letů na jednou denně, SAS plánů pět letů týdně.

Tagy Flyr letiště praha OSL PRG-OSL
7 komentářů