Do Prahy začal létat nový dopravce. Norský Flyr spustil linku do Osla

První přílet společnosti Flyr do Prahy. Foto: Rosťa Kopecký / Flyrosta.comPrvní přílet společnosti Flyr do Prahy. Foto: Rosťa Kopecký / Flyrosta.com

Od června začne jedna z nejmladších leteckých společností nabízet z Prahy tři lety týdně.

Letecká společnost Flyr je novým dopravcem, který začal létat do Prahy. Ve čtvrtek a v neděli nabídne spojení do norského hlavního města Oslo dvakrát týdně, od června třikrát týdně.

Dopravce je druhou aerolinkou na této trase. Do Osla létá ještě Norwegian, od září se má vrátit SAS. Ty původně počítaly s lety už od konce března, nakonec restart posunuly. Lety jsou plánovány na čtvrtek a neděli. Ceny zpátečních letenek začínají na 99 eurech. Na linku dopravce nasazuje Boeing 737-800.

Flyr patří mezi nejmladší letecké dopravce na světě, začal létat loni v létě. Začal s vnitrostátními lety mezi jihem a severem Norska. Společnost založil norský manažer Erik Braathen, který do roku 2004 stál v čele dopravce Braathen Safe, pak se firma spojila s SAS. Několik let byl také v představenstvu Norwegian Air Shuttle.

Firma létá aktuálně s šesti Boeingy 737-800 a dvěma 737 MAX.

První přílet společnosti Flyr do Prahy. Foto: Rosťa Kopecký / Flyrosta.comPrvní přílet společnosti Flyr do Prahy. Foto: Rosťa Kopecký / Flyrosta.comPrvní přílet společnosti Flyr do Prahy. Foto: Rosťa Kopecký / Flyrosta.com
Tagy Flyr letiště praha OSL Oslo prg PRG-OSL
6 komentářů