dkv-spojujeme

PPL začíná rozvážet zásilky na elektrokole v dalším městě

Nákladní elektrokolo. Foto: PPLNákladní elektrokolo. Foto: PPL

Liberec je čtvrtým městem, kde PPL rozváží zásilky i na kole.

Jedna z největších přepravních společností na českém trhu rozšířila svůj provoz cyklokurýrů o další město. Nově společnost PPL CZ rozváží menší zásilky cyklokurýry po Liberci, kde současně spouští i pilotní provoz elektrododávek.

Společnost to oznámila v tiskové zprávě u příležitosti otevření druhého depa v Liberci. Liberec je po Praze, Brně a Hradci Králové čtvrtým městem, kde PPL rozváží zásilky i nákladním elektrokolem. „Tento krok je jeden z prvních, které realizujeme v rámci naší strategie dosažení plně ekologické přepravy zásilek do roku 2050,“ uvedla firma v tiskové zprávě.

Nové depo v Liberci vyrostlo ve čtvrti Rochlice. „Díky němu v této lokalitě ještě více kapacitně posílíme naši přepravní síť a můžeme zde odbavovat a doručovat větší množství zásilek než doposud, při zachování kvality našich služeb na perfektní úrovni,“ řekl generální ředitel PPL CZ Petr Horák. V novém depu má svoji základnu 40 dodávek jezdících na naftu, denně rozvezou 6000 zásilek.

Rozvoz zásilek na kole je zatím nejrozšířenější v Česku v Praze, kde vzniklo loni speciální depo pro více společností na Těšnově. Další se chystá na Andělu.

Tagy cargobike nákladní kola PPL CZ
14 komentářů