PPF zajímají autobusy, kupuje polovinu tureckého výrobce Temsa

Samořiditelný autobus od Temsy. Foto: TemsaSamořiditelný autobus od Temsy. Foto: Temsa

Skupina PPF má nakročeno k další velké akvizici v oblasti dopravy. Společnost nejbohatšího Čecha Petra Kellnera chce koupit poloviční podíl

Skupina PPF má nakročeno k další velké akvizici v oblasti dopravy. Společnost nejbohatšího Čecha Petra Kellnera chce koupit poloviční podíl v tureckém výrobci autobusů Temsa. O plánu informovala PPF, která jej dnes stvrdila podpisem s majitelem výrobce autobusů, společností Sabanci Holding.

Skupina PPF, jejíž součástí je i Škoda Transportation, podepsala společně s tureckým holdingem Sabanci dohodu o záměru (Letter of Intent) převzít tureckého výrobce autobusů Temsa Ulaşım Araçları,“ uvedla mluvčí PPF Zuzana Migdalová.

Proces má být dokončen po splnění všech formálních náležitostí. „Ukončení procesu je podmíněno provedením due diligence, dokončením diskusí partnerských stran a schválením odpovědnými regulátory,“ dodala Migdalová. „V případě, že bude transakce úspěšně završena, budou obě společnosti vlastnit v Temse 50% podíl,“ dodává.

Sabanci chtělo prodat firmu už loni, tehdy se za 1,3 miliardy dohodli na prodeji se švýcarskou společnností True Value Capital Partners. Turečtí vlastníci ale obvinili nové majitele, že z firmy vyvádí majetek. Temsa kvůli sporům na přelomu roku zastavila výrobu, Sabanci si vzal firmu zpět pod svá křídla.

Temsa není v dobré kondici, firma přestala na konci roku splácet půjčky. Výroba je soustředěna do Adany, zaměstnává přes 3000 lidí.

Tagy ppf Temsa
10 komentářů