Personální zemětřesení pokračuje. Škodu Transportation vede nově francouzský manažer z Alstomu

NIM Express. Pramen: Škoda TransportationNIM Express. Pramen: Škoda Transportation

Cílem je zvýšit tržní podíl Škody Transportation v konkurenci s největšími průmyslovými výrobci světa.

Skupina Škoda Transportation oznámila v krátké době druhou významnou změnu ve vedení; tentokrát se týká pozice nejvyšší. Ve funkci předsedy představenstva a prezidenta skončil Petr Brzezina (56), který Škodu vedl po převzetí skupinou PPF od roku 2018. Novým předsedou představenstva se dnes stal Francouz Didier Pfleger (57), který více než deset let působil v nejvyšším vedení Alstomu. Škoda mu rovněž přiřkla titul CEO (generální ředitel). Už začátkem února Škoda oznámila, že jako člen představenstva a senior viceprezident pro obchod skončil Zdeněk Majer (44), který patřil k dlouholetým tvářím Škody. Nahradil ho Němec Mike Niebling (55) se zkušenostmi z Bombardieru.

Šéf Skupiny Škoda Didier Pfleger. Pramen: Škoda Transportation

Šéf Skupiny Škoda Didier Pfleger. Pramen: Škoda Transportation

PPF podle tiskového prohlášení od nového šéfa Skupiny Škoda očekává „geografickou expanzi a další kroky v transformaci této firmy směrem k výrobci diverzifikovaného portfolia moderních dopravních systémů“. „Jmenováním Didiera Pflegera pokračujeme v cestě za dosažením našeho cíle: zvýšit tržní podíl Škody v konkurenci s největšími průmyslovými výrobci ve světovém měřítku. Chtěl bych také poděkovat Petru Brzezinovi za jeho přínos ke stabilizaci společnosti po jejím převzetí skupinou PPF,“ řekl šéf a akcionář PPF Ladislav Bartoníček.

Pfleger působil mimo jiné jako prezident regionální divize Alstomu pro Blízký východ, Afriku a střední Asii. „Mezi mé okamžité cíle patří zvýšení ziskovosti společnosti, stejně jako zajištění provozní spolehlivosti a špičkové kvality v období výrazného růstu, který Škoda v současnosti zažívá. Mým cílem je dál rozvíjet Škodu a navázat na to, co akcionáři do firmy v posledních letech vložili,“ sdělil Pfleger.

Nejde přitom o jediné změny ve vedení Škody v poslední době. Do čela řízení výroby a logistiky nastoupil Radoslaw Banach, který dříve vedl výrobní podniky Alstomu v Polsku. Skupina Škoda nedávno rovněž jmenovala Martina Oravce svým novým CFO (finanční ředitel, pozn. red.). Oravec dosud pracoval jako finanční ředitel telekomunikačního operátora Telenor v Maďarsku, který rovněž patří PPF.

Tagy Didier Pfleger Petr Brzezina ppf Škoda Transportation
38 komentářů