Polské aerolinky LOT hlásí rekordní počet cestujících, za čtyři roky zaznamenaly růst o 232 %

Boeing 787-9 Dreamliner v barvách polského dopravce LOT. Foto: LOTBoeing 787-9 Dreamliner v barvách polského dopravce LOT. Foto: LOT

Polská státní letecká společnost LOT poprvé v historii přepravila za jediný rok více než deset milionů cestujících. Rekordní hranici překonala

Polská státní letecká společnost LOT poprvé v historii přepravila za jediný rok více než deset milionů cestujících. Rekordní hranici překonala firma včera, oznámily aerolinky v tiskové zprávě.

„Jde o nejlepší výsledek v devadesátileté historii společnosti a více než dvojnásobný nárůst proti roku 2015, kdy LOT přepravil 4,3 milionu cestujících,“ uvedl LOT v tiskové zprávě. Loni firma přepravila 8,9 milionu pasažérů.

Když jsme oznámili naši novou strategii růstu se ziskem, plánovali jsme zdvojnásobení počtu cestujících do konce roku 2020. Jsem potěšen, že jsme cíl splnili o rok dříve,“ řekl šéf LOT Rafał Milczarski. Podle něj se firma chce stát největším leteckým dopravcem ve střední a východní Evropě. Vzhledem k různému výkladu termínu střední a východní Evropa bude záležet, jaké aerolinky pro srovnání si LOT vybere: maďarský Wizz Air jen loni přepravil téměř 34 milionů cestujících.

LOT zažívá velký růst díky rozvoji dálkových linek, jen letos firma otevřela nové spojení z Varšavy, do Miami, Dillí a Kolomba, z Budapešti do Soulu. Příští rok firma otevře celkem 14 nových linek včetně spojení z Krakova do New Yorku či z Varšavy do San Francisca. LOT převzal letos už patnáctý Boeing 787, příští rok bude mít další dva nové dálkové stroje.

Polský státní dopravce rozšíří i svůj záběr v Česku: na jaře spustí linku z Ostravy do Varšavy a z Budapešti do Prahy.

Tagy LOT LOT Polish Airlines
51 komentářů