Ostrava získá přímé letecké spojení s Varšavou, LOT nabídne pět spojení týdně

Bombardier Dash 8 Q-400 v barvách LOT. Foto: Anna Zvereva / Wikimedia CommonsBombardier Dash 8 Q-400 v barvách LOT. Foto: Anna Zvereva / Wikimedia Commons

Letiště Ostrava bude mít od 30. března nové přímé spojení s jedním z velkých letišť Star Alliance. S příchodem letního

Letiště Ostrava bude mít od 30. března nové přímé spojení s jedním z velkých letišť Star Alliance. S příchodem letního letového řádu spustí polská letecká společnost LOT Polish Airlines linku Varšava – Ostrava.

Novinku oznámují dnes odpoledne zástupci kraje a letecké společnosti na tiskové konferenci. LOT začal krátce před jejím zahájením letenky už prodávat.  Létat se bude pětkrát týdně, ale zatím v nepříliš atraktivní časy pro další přesuny po Evropě či ve světě. LOT na linku nasadí turbovrtulová letadla Bombardier Dash 8 Q400. Kraj bude linku příští rok dotovat deseti miliony korun.

V pondělí, čtvrtek a sobotu jsou odlety z Ostravy naplánovaných na 13:25, v úterý a pátek v 17:05. Opačným směrem z Varšavy do Ostravy poletí LOT v 11:50 a 15:30. Cestujícím z Ostravy se tak otevře možnost napojit do celkem 111 destinací s přestupem ve Varšavě. Ceny jednosměrných letenek začínají na 773 korunách. V tiskové zprávě se mluví i o možnosti nasazení většího a rychlejšího letounu Embraer E175. Podle náměstka pro dopravu Jakuba Unucky by mělo od září dojít k rozšíření linky na dvě lety denně.

Kraj dnes současně oznámil, že ruší soutěž na dotované linky z Ostravy do Vídně a Mnichova. Do soutěže přišla jediná nabídka. Kraj tají, kdo ji podal. Za provoz dotovaných linek chtěl utratit během čtyř let až 800 milionů korun.

Pro manažery, obchodníky, ajťáky, vědce, sportovce ale i turisty potřebujeme pravidelné letecké spojení do destinace, ze které je možné se dostat do celého světa. Varšava takovým místem bezesporu je a s plánovaným rozvojem nového letiště její význam ještě poroste. A společnost LOT, která je členem Star Aliance, navíc nabídne jednoduchý a garantovaný přestup na jednu letenku, což jistě ocení všichni cestující,“ dodal náměstek hejtmana Jakub Unucka. Peníze, které kraj ušetří za provoz linek do Vídně a Mnichova, mají být použity na rozvoj infrastruktury letiště.

Letový řád platný od 30. 3. 2020:
LO 501 WAW-OSR 11:50-12:50 pondělí, čtvrtek, sobota
LO 502 OSR-WAW 13:25-14:30 pondělí, čtvrtek, sobota
LO 503 WAW-OSR 15:30-16:30 úterý, pátek
LO 504 OSR-WAW 17:05-18:10 úterý, pátek

 

Tagy Letiště Ostrava LOT LOT Polish Airlines Moravskoslezský kraj OSR Top WAW
158 komentářů