Poletí, nebo nepoletí? Smartwings finalizují seznamy rušených linek, škrtly Pardubice

První přistání Boeingu 737 MAX 8 v barvách SmartWings na ruzyňské letiště. Foto: Letiště PrahaPrvní přistání Boeingu 737 MAX 8 v barvách SmartWings na ruzyňské letiště. Foto: Letiště Praha

Letecká společnost Smartwings přestane v letní sezóně létat z Pardubic. Firma se kvůli nedostatku letadel rozhodla čtveřici linek z Pardubic

Letecká společnost Smartwings přestane v letní sezóně létat z Pardubic. Firma se kvůli nedostatku letadel rozhodla čtveřici linek z Pardubic zcela zrušit. Budoucnost letů z dalších tuzemských regionálních letišť je v tuto chvíli nejistá, definitivně jasno má být do konce týdne.

Smartwings zatím pouze oznámily, že zruší všechny čtyři linky, které měly naplánované z Pardubic. Během včerejšího dne už kompletně zmizely z rezervačního systému lety do Burgasu, Heraklionu, Antalye a na Rhodos. „Z Pardubic v této sezóně nebudeme vůbec létat. Z Prahy Smartwings provozuje během letní sezóny pravidelné linky do každé z těchto destinací až čtyřikrát denně,“ řekla mluvčí Smartwings Vlaďka Dufková.

Pro pardubické letiště tak jde o další ránu pro letošní provoz. Už na začátku týdne oznámil Ryanair, že na letní sezónu přeruší provoz linky do Londýna, teď letiště přijde o další cestující. Zůstane jen linka Ryanairu do Alicante.

Otazníky visí nad lety z Ostravy a Brna do přímořských destinací během letní sezóny. Agentura Invia v tiskové zprávě uvedla, že se mluví o zrušení letů z Ostravy do Řecka.  Podle Dufkové jednání o letových řádech ale stále trvají a jasno má být do konce týdne. „Jsme s cestovními kancelářemi v kontaktu a pracujeme na optimalizaci letových řádů, aby se situace klientů v létě dotkla co nejméně,“ řekla Dufková. Podobně mluví i cestovní kanceláře. „Čekáme na finální verzi letového řádu od Smartwings, pak budeme schopni informovat každého klienta, kterého se změny dotknou,“ uvedl Ondřej Rušikvas z Blue Style.

Smartwings už minulý týden oznámily, že kvůli uzemnění Boeingů 737 MAX 8 musí zredukovat letový řád na letní sezónu o zhruba osm procent.

Tagy Letiště Pardubice smartwings Top uzemnění letadel 737 MAX
33 komentářů