Rána pro letiště Pardubice: Ryanair ruší lety do Londýna, zdůvodňuje to MAXy

Letadlo Ryanairu na Letišti Pardubice. Autor: Letiště PardubiceLetadlo Ryanairu na Letišti Pardubice. Autor: Letiště Pardubice

Letiště v Pardubicích zasáhla dnes nemalá provozní komplikace. Společnost Ryanair oznámila, že počínaje 2. červencem zruší lety do Londýna (Stansted).

Letiště v Pardubicích zasáhla dnes nemalá provozní komplikace. Společnost Ryanair oznámila, že počínaje 2. červencem zruší lety do Londýna (Stansted). Letiště to oznámilo na facebooku, potvrdil to i obchodní manažer Libor Kříž.

Ryanair škrty odůvodňuje problémy s uzemněnými letouny Boeing 737 MAX. „Společnost EBA (provozovatel letiště) stále zkouší vyjednat pouze omezení letů, ne celkové zrušení. O dalším vývoji budeme informovat,“ uvedlo letiště. Lety do Alicante by měly zůstat zachovány.

Ryanair létá z Pardubic do Londýna (třikrát týdně) od září 2017, do španělského Alicante (dvakrát týdně) od konce března 2018. Nízkonákladová aerolinka přitom patří k tahounům růstu pardubického letiště; to loni odbavilo 147 tisíc cestujících (meziročně + 67 procent), přičemž podíl Ryanairu činil 40 procent.

Tagy Letiště Pardubice Ryanair
26 komentářů