Podorlickou trať čeká od příštího týdne výluka na jedenáct týdnů

Regionova u Teplic nad Metují. Foto: České dráhyRegionova u Teplic nad Metují. Foto: České dráhy

Správa železniční dopravní cesty pokračuje ve velké opravě trati 026 mezi Týništěm nad Orlicí a Broumovem, která se výrazně dotkne

Správa železniční dopravní cesty pokračuje ve velké opravě trati 026 mezi Týništěm nad Orlicí a Broumovem, která se výrazně dotkne cestujících.

Od středy 14. března nebudou jezdit vlaky 11 týdnů v úseku Náchod – Police nad Metují. Výluka skončí podle stránek Českých drah 28. května.  Během 24. – 26. dubna navíc dojde ještě k výluce mezi Policí nad Metují a Teplicemi nad Metují.

České dráhy nahradí vlaky autobusovou dopravou. Kvůli návaznosti na vlaky z Police dál do Broumova budou autobusy jezdit v jiných časech než vlaky. Ke změně jízdního řádu kvůli výluce dojde i na trati Teplice nad Metují – Trutnov, která je hojně využívána zejména o víkendech k návštěvám Adršpachu.

Podle serveru Vlakynachod.cz bude nejvýznamnější akcí výluky modernizace stanice Hronov včetně výstavby nových nástupišť a zapojení stanice do dálkového řízení z Náchoda.

Stěhování čeká zastávku Náchod-Běloves, bude blíže centru. Jasno není zatím o zastávce Náchod-Malé Poříčí. Královéhradecký kraj ji navrhl zrušit, proti jsou ale náchodští radní.

Miliardová revitalizace celé trati začala loni, teoreticky by po dokončení měly vlaky jezdit až o 20 minut kratší dobu.

Tagy Top Trať 026 Týniště nad Orlicí - Broumov výluka Náchod - Police nad Metují
40 komentářů