Patnáct dreamlinerů, start příští rok. Norse Atlantic Airways zkusí přes Atlantik nízkonákladový model

Boeing 787 v barvách Norse Atlantic Airways. Foto: Flynorse.comBoeing 787 v barvách Norse Atlantic Airways. Foto: Flynorse.com

Dopravce věří v oživení poptávky v příštím roce, spojí Evropu s USA.

Nová letecká společnost Norse Atlantic Airways představila budoucí podobu svých letadel a aktualizovala své plány na provoz mezi Evropou a USA.

Firma, jejíž byznys model výrazně připomíná dřívější působení Norwegian Air Shuttle v dálkové dopravě, očekává, že příští rok se již poptávka vrátí k úrovni před pandemií.

Věříme, že na trhu je prostor a poptávka po nové a inovativní společnost, která obsluhuje nízkonákladový trh dálkových letů s moderními a úspornými stroji,“ řekl šéf Norse Atlantic Airways Bjørn Tore Larsen. Norwegian dohnal nízkonákladový model ještě před pandemií téměř ke krachu, firma z byznysu dálkových letů zcela odešla.

Firma bude mít ve flotile celkem patnáct Boeingu 787: dvanáct dreamlinerů ve verzi 787-9 (344 cestujících) a tři ve verzi 787-8 (291 cestujících). Dopravce zatím ještě nemá licenci, žádá o ni v Norsku a Velké Británii. Očekává, že příští rok bude mít kolem 1600 zaměstnanců.

Dopravce dnes představil i definitivní podobu nového barevného schématu na svých letadlech. Letadla budou pojmenována po názvech národních parků.

Boeing 787 v barvách Norse Atlantic Airways. Foto: Flynorse.comBoeing 787 v barvách Norse Atlantic Airways. Foto: Flynorse.comBoeing 787 v barvách Norse Atlantic Airways. Foto: Flynorse.com
Tagy Norse Atlantic Airways transatlantické lety
10 komentářů