Páteřní tah Bohumínem čeká od pondělí rekonstrukce, kompletní přestavba Lidické ulice potrvá do října

Lidická ulice v Bohumíně. Zdroj: Moravskoslezský krajLidická ulice v Bohumíně. Zdroj: Moravskoslezský kraj

Silnice již byla z důvodu neúměrného zatížení nákladní dopravou v havarijním stavu.

Lidickou ulici v Bohumíně čeká od pondělí 29. května rozsáhlá rekonstrukce. Jedná se totiž o jeden z páteřních tahů městem pro nákladní dopravu a z důvodu neúměrného přetížení je už v nevyhovujícím stavu. Dosud se provizorně opravovaly až půlmetrové výmoly, ty se však po každé zimě objevovaly znova a ve větším rozsahu. Nyní bude nová jak silnice, tak pět opěrných zdí.

Oprava vyjde Moravskoslezský kraj jako vlastníka komunikace na 31 milionů korun, hotovo by mělo být ještě letos na konci října. Zhotovitelem stavby je firma Strabag.

„Kilometr dlouhý úsek Lidické ulice, která v Bohumíně vede podél železniční trati v těsné blízkosti nádraží, vyžaduje kompletní úpravu. Velmi důležité jsou rekonstrukce tří stěn a vybudování dvou stěn nových, všechny vedou podél průmyslových areálů, jejich celková délka bude 473 metrů. Součástí našeho projektu je i odvodnění a kompletní oprava vozovky, řidiči musejí těch pár měsíců počítat s objížďkou po ulicích Za Věží, Jana Palacha, Štefánikova a Čs. armády,“ uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro dopravu Radek Podstawka.

Rekonstrukce navazuje na projekt města, kdy byly opraveny chodníky

Pro tranzit autobusů a dopravní obsluhy zůstane silnice průjezdná na semafory. Umožněn bude i dojezd do přilehlých průmyslových areálů.

„Naše rekonstrukce navazuje na projekt města, kdy byly opraveny chodníky, veřejné osvětlení a přechod v Bezručově ulici. Tam ještě doplníme slepeckou dlažbu a nasvícení přechodu. Společnými silami se tedy kraji a městu podaří kompletně opravit komunikaci, která je důležitá zejména pro přilehlé průmyslové podniky i obyvatele městské části Záblatí,“ dodal náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro finance, investice a majetek Jaroslav Kania.

Projekt podle něj nezahrnuje opravy železničních přejezdů, ty budou na novou silnici pouze napojeny ve stávajícím stavu.

Schéma organizace dopravy v rekonstruovaném úseku na Lidické ulici v Bohumíně.
Zdroj: Moravskoslezský kraj
Tagy bohumín Lidická Moravskoslezský kraj
Žádné komentáře