Pardubický kraj dokončil opravu další části přivaděče k D35

Silnice II/312 v původním stavu. Foto: Pardubický krajSilnice II/312 v původním stavu. Foto: Pardubický kraj

Opravy silnice II/312 pokračují nyní v dalším úseku.

Řidiči a cestující mohou znovu využívat bez omezení silnici II/312 z Českých Libchav do Rozsochy v Pardubickém kraji. Přibližně tříkilometrový úsek, který je veden mezi přivaděči na dálnici D35, se dočkal kompletní modernizace. V některých místech byla silnice kvůli velké dopravní zátěži silně poškozená. Práce vyšly kraj na 47 milionů korun bez DPH.

Silnice II/312 je dlouhodobě zatížena osobní i nákladní dopravou a byla ve velmi špatném stavu. Proto jsme se do její modernizace pustili hned, jak to bylo možné. Komunikace získala nové bezpečnostní prvky, kvůli zvýšení komfortu pro řidiče se také v některých místech lehce upravila šíře vozovky v zatáčkách. Přibyla například také nová svodidla a obnoveno bylo dopravní značení,“ uvedl náměstek hejtmana zodpovědný za dopravu Michal Kortyš. Video z opravené silnice je na facebookovém profilu kraje.

Modernizace je součástí celkové obnovy silnice II/312 v trase Choceň – České Libchavy. Do třetího čtvrtletí příštího má být hotová celá trasa. Projekt byl mimo jiné z důvodu souběhu více investičních akcí zajištění objízdných tras rozdělen na více samostatných úseků. Modernizace celé trasy vyjde na necelých 204 milionů korun bez DPH. „Zároveň byly zahájeny práce také na dalším úseku z Chocně přes Hemži až do Mostku, který měří přibližně 3,5 kilometru a jeho modernizace vyjde na 55 milionů korun bez daně. Tato část by měla být hotová do konce letošního roku,“ řekl hejtman Martin Netolický.

Silnice II/312 patří k důležitým silničním tahům v kraji, protože je budoucím přivaděčem k dálnici D35. Na dálnici přivede dopravu z oblastí Choceňska a Žamberecka. Důležitá je ale také pro regionální dopravu.

Tagy II/312 Pardubický kraj přivaděče na D35
7 komentářů