Pardubický dopravní podnik shání dalších deset trolejbusů, část i s bateriovým pohonem

Trolejbus Škoda 32Tr ve vozovně DPMP. Foto: Dopravní podnik města Pardubic.Trolejbus Škoda 32Tr ve vozovně DPMP. Foto: Dopravní podnik města Pardubic.

Vítěz soutěže má nová vozidla dodat do 14 měsíců po podpisu smlouvy, rozhodovat bude například i počet sedaček.

Po dvou letech začíná Dopravní podnik města Pardubic (DPMP) vybírat dodavatele nových trolejbusů. V soutěži s odhadovanou cenou 117 milionů korun hledá dodavatele celkem deseti vozů. Šest z nich jsou standardní trolejbusy, čtyři pak parciální s možností jízdy na baterii.

Vyplývá to z informací na profilu zadavatele. Dopravce, na rozdíl například od ústeckého dopravního podniku, nechává tendr výrazně otevřený více dodavatelům, neomezuje striktně například ekonomická kritéria.

Při výběru nebude rozhodovat jen cena, částečnou váhu v hodnocení má i počet míst k sezení, plocha povrchu pro stojící cestující a délka záruční doby. Uzávěrka nabídek je 9. prosince. Vítěz má pak všechny trolejbusy dodat do 14 měsíců od podpisu smlouvy.

V obou případech má jít o klimatizované dvounápravové nízkopodlažní trolejbusy se třemi dveřmi. Standardní má být pro nejméně 80 cestujících, parciální pro nejméně 75 pasažérů. Trolejbusy s trakční baterií mají zvládnout dojet mimo troleje 12 kilometrů na jedno dobití.

Dopravní podnik naposledy přebíral nové trolejbusy v roce 2019, šlo o pětici vozů 32Tr od Škody Electric. Dopravní podnik pracuje také na rozšíření trolejbusové sítě.

Tagy Dopravní podnik města Pardubic DPMP
22 komentářů