Orlen Unipetrol Doprava loni převezl po železnici nejvíce nákladu v historii

Lokomotiva Siemens Vectron MS společnosti Unipetrol Doprava (leden 2021). Pramen: UnipetrolLokomotiva Siemens Vectron MS společnosti Unipetrol Doprava (leden 2021). Pramen: Unipetrol

Dopravce dokončuje instalaci ETCS do brejlovců, během tří let pořídí tři další vectrony.

Společnost Orlen Unipetrol Doprava v loňském roce dosáhla rekordního objemu přepraveného zboží. Meziročně dosáhla nárůstu o více než čtvrtinu na 366 tisíc tun. Vyplývá to tiskové zprávy společnosti. Dopravce chystá pořízení dalších nových lokomotiv.

Dopravce patřící pod společnost Orlen loni společně s polským dopravcem Orlen KolTrans přepravil 366 tisíc tun zboží, přepravní výkon dosáhl 1,399 milionu hrubotunokilometrů. „Podařilo se nám maximalizovat spolupráci v rámci vnitropodnikových přeprav. Díky moderním a úsporným lokomotivám Siemens Vectron můžeme vstupovat i do okolních států, což šetří čas i peníze,“ řekl jednatel firmy Jaroslav Dvořák.

Dopravce patří na českých kolejích mezi pětici největších nákladních hráčů. Po nedávném převzetí čtvrtého vectronu chystá pořízení dalších tří během příštích tří let. „Naše lokomotivy byly dobře využívány a docházelo k realizaci přeprav na dlouhých přepravních ramenech, kde je železniční doprava obecně efektivnější než doprava silniční,“ dodal Dvořák.

Orlen Unipetrol Doprava disponuje 30 lokomotivami zajišťujícími tuzemskou i mezinárodní přepravu. V oblasti mezinárodní přepravy dlouhodobě funguje významná výměna zboží mezi společnostmi z mezinárodní skupiny Orlen. Společnost dlouhodobě investuje do bezpečnosti, když postupně vybavuje svoji flotilu dieselových lokomotiv nejmodernějším evropským zabezpečovacím systémem ETCS. Celá flotila lokomotiv 753.7 „Brejlovec“ získá evropský zabezpečovací systém do roku 2022.

Kromě transportu chemických produktů se zaměřuje také na spedici, pronájem železničních vozů, na opravárenské a čisticí služby a na konzultační činnost.

Tagy Orlen Unipetrol Doprava
14 komentářů