Oprava magistrály na Pankráci skončila o 20 dní dříve. Kolony se na Nuselský most vrátí na jaře

Opravy vozovky pražské ulice 5. května. Foto: TSKOpravy vozovky pražské ulice 5. května. Foto: TSK

Silničáři opravili zejména tichý asfalt, který už přestával být protihlukový.

Pondělkem skončily opravy povrchu vozovky pražské ulice 5. května, která je na Pankráci součástí magistrály. Rekonstrukce povrchu probíhala v úseku od Nuselského mostu po most přes Táborskou ulici ve směru na D1.

Zároveň skončí i dopravní omezení v místě, které převádělo u Nuselského mostu jeden jízdní pruh z centra do protisměru, a tím byl omezen i opačný směr od D1 do centra.

Technická správa komunikací (TSK) původně plánovala obnovit plný provoz až 17. prosince, díky příznivému počasí se povedlo práce dokončit o 20 dní dříve.

V tomto úseku magistrály je na vozovce kvůli okolním domům položen už 12 let tichý asfalt. Ten byl však místy potrhaný a podle TSK nesplňoval protihlukové parametry. V rámci opravy se tak vyměnilo 10 cm povrchu.

Kromě toho se opravily trhliny v podkladních vrstvách, upravilo se odvodnění a vyměnily poškozené obrubníky. Mosty dostaly nové elastické závěry, upravila se i výška poklopů inženýrských sítí.

„V rámci prací došlo také k úpravě zdejší vegetace, zejména keřů, aby při průjezdu a parkování v tomto úseku neomezovaly a neohrožovaly řidiče,“ uvedla mluvčí TSK Barbora Lišková.

Na jaře se práce na místo ještě vrátí. Stejným postupem totiž proběhne oprava vozovky na druhé polovině ulice ve směru z D1 do centra.

Opravy vozovky pražské ulice 5. května. Foto: TSKOpravy vozovky pražské ulice 5. května. Foto: TSKOpravy vozovky pražské ulice 5. května. Foto: TSK
Tagy Nuselský most Pankrác praha TSK ulice 5. května
30 komentářů