Omezení u vjezdu na novou část D3 končí, silničáři už „ohumusili“ svahy

Výstavba dálnice D3 v ússeku Bošilec - Ševětín. Autor: ŘSDVýstavba dálnice D3 v ússeku Bošilec - Ševětín. Autor: ŘSD

Devítikilometrový úsek dálnice D3 od Bošilce po Ševětín se motoristům otevřel už 24. června, teprve nyní ale na něj bude

Devítikilometrový úsek dálnice D3 od Bošilce po Ševětín se motoristům otevřel už 24. června, teprve nyní ale na něj bude ve směru od Veselí nad Lužnicí na České Budějovice plnohodnotný vjezd. Silničáři dnes odstraňují poslední zúžení, zmizí i omezení rychlosti na 80 kilometrů za hodinu.

Omezení dosud přetrvalo v místě někdejšího provizorního sjezdu z dálnice na silnici II/603, kudy byl veden provoz během stavby. Spolu s odstraněním sjezdu bylo třeba podle mluvčího Ředitelství silnic a dálnic Jana Studeckého provést v posledních týdnech i další práce.

„Bylo třeba v části provizorního sjezdu z dálnice dokončit svahy tělesa dálnice, dokončit betonové žlaby, vodorovné dopravní značení, ohumusování svahů, jak k dálnici, tak k silnici II/603 a podobně,“ sdělil Studecký. Dopravní omezení je povoleno do dnešního dne, od zítřka by dálnice měla být průjezdná v celém profilu, a to rychlostí 130 kilometrů za hodinu.

Stavba mezi Bošilcem a Ševětínem vyšla na více než 1,2 miliardy a zaokrouhlila délku hotové dálnice D3 na 60 kilometrů. D3 nyní vede od hranic Středočeského a Jihočeského kraje k Ševětínu. Ve výstavbě pak je dalších třicet kilometrů dále na jih, konkrétně jde o deset kilometrů Ševětín – Borek a dvacet kilometrů dlouhý obchvat Českých Budějovic (Úsilné – Hodějovice – Třebonín). Ten by měl být hotov v září 2022.

Tagy Bošilec - Ševětín D3 ŘSD
14 komentářů