Olympijský paradox. Air France si stěžuje na nižší tržby, turisté se vyhýbají Paříži

První let Air France s letounem A220-300. Foto. AFPrvní let Air France s letounem A220-300. Foto. AF

Dopravce očekává návrat k normálu po olympiádě.

Letecká společnost Air France varovala své akcionáře, že její tržby kvůli olympijský hrám v Paříži během hlavní letní sezóny klesnou. I když sportovní událost přiláká stovky tisíc sportovců a diváků do hlavního města, největší francouzský dopravce zaznamenal pokles poptávky po letech do Paříže. Řada návštěvníků se chce naopak letos městu vyhnout, jak ukazují data dopravce.

Air France oznámila ve zprávě pro investory, že letos očekává o 160–180 milionů eur dopad do tržeb v hlavní letní sezóně kvůli olympijským hrám. „Objem rezervací letů do Paříže je výrazně za jinými hlavními evropskými městy, kam létáme,“ uvedl dopravce. Problém se týká jak Air France, tak nízkonákladové dcery Transavia.

Olympijské hry se uskuteční od 26. července do 11. srpna. Podle dopravce klesla i poptávka Francouzů na lety z Paříže. Podle dopravce lidé dovolenou odkládají až na termíny po olympiádě nebo mají jiné cestovní plány.

Air France upozornil, že stejný vývoj v objemu rezervací sleduje i centrála cestovního ruchu a hotelů. Dopravce očekává návrat k normálu po olympiádě.

Tagy air france transavia
39 komentářů