Olomouc uvedla do provozu novou halu odstavů. Nyní vozovnu ukáže veřejnosti

Hala odstavů DPMO Jeremenkova. Foto: Lucie Trávníčková / Zdopravy.czHala odstavů DPMO Jeremenkova. Foto: Lucie Trávníčková / Zdopravy.cz

Hala odstavů Jeremenkova bude sloužit pro vozy vypravované na linky 3 a 5.

Olomoucký dopravní podnik zprovoznil novou halu odstavů v areálu mezi vlakovým nádražím a dosavadní točnou Fibichova. Po slavnostním ukončení stavby ji na víkend zpřístupní veřejnosti.

Vozovnu si zájemci budou moci prohlédnout v pátek 22. září od 14 do 18 hodin a v sobotu 23. září od 9 do 15 hodin. „K dispozici budou pracovníci DPMO, kterých se návštěvníci mohou zeptat na bližší informace,“ sdělila mluvčí DPMO Anna Sýkorová.

V areálu odstavů a hale budou k vidění vozy DPMO včetně historické tramvaje 223. „Kromě toho bude připravený dopravně zaměřený fotokoutek nebo prodej propagačních předmětů DPMO,“ dodala Sýkorová.

Nová sto metrů dlouhá jednosměrná vozovna pojme až 18 vozů typu Vario nebo EVO1. Sloužit bude převážně pro odstavení souprav linek 3 a 5, na kterých jezdí tyto vozy spřažené.

Zkušební provoz haly odstavů Jeremenkova byl zahájen 1. července výpravou třech kurzů linky 3. Od 1. září funguje hala odstavů v plném režimu, kdy DPMO do areálu zatahuje a z něj vypravuje šest souprav linek 3 a 5.

Jak se dostanete k odstavům?

Hala odstavů Jeremenkova Olomouc,. lokalita. Zdroj: DPMO

Hala odstavů Jeremenkova Olomouc, lokalita. Zdroj: DPMO

Veřejnou dopravou je nejblíže zastávka tramvají Fibichova. Na autobusovou zastávku Fibichova můžete dojet linkou 12, 14, 15, 19, 25 nebo 26.

Auto můžete odstavit na některém z blízkých parkovišť, včetně podzemního parkoviště u hlavního nádraží.

Tagy depo Olomouc Dopravní podnik města Olomouce DPMO hala odstavů MHD Olomouc
24 komentářů