Od Lysé dočasně na hlavní nádraží. V Praze začnou první výluky kvůli přestavbě Masarykova nádraží

Masarykovo nádraží, březen 2024. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářMasarykovo nádraží, březen 2024. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Vlaky linky S34 budou končit ve Vysočanech.

Stavební práce na modernizaci pražského Masarykova nádraží pokročily do další fáze, která přinese už první omezení v provozu vlaků. Oznámila to Správa železnic.

„Po dobu letních prázdnin, tedy od 1. července do 31. srpna 2024, proběhnou stavební práce na obnově železniční trati v karlínské oblasti Sluncová (Pod Krejcárkem). Na samotném Masarykově nádraží začne demontáž zastřešení na nástupišti mezi 6. a 7. kolejí,“ řekla mluvčí Správy železnic Nela Eberl Friebová.

Kvůli tomu linky S2 a S22 (Praha – Lysá nad Labem – Kolín/Milovice) nebudou zajíždět na Masarykovo nádraží, ale budou odkloněny na hlavní nádraží. Linka S34 (Praha Masarykovo nádraží – Praha-Čakovice) bude ukončena ve Vysočanech.

Kompletní výluky provozu jsou naplánovány jen na noční dobu 1.–17. července od 23:40 do 4:00.

Celková přestavba Masarykova nádraží začala na počátku letošního roku. Jako první přišel na řadu archeologický průzkum, dělníci dále odstranili část kolejí a pokračují v překládce sítí a kabelů. Rekonstrukcí projdou kromě nástupišť také koleje, jejich počet se zvýší ze sedmi na devět. Celé kolejiště překlene nová platforma, která propojí dosud rozdělené lokality v sousedství Masarykova nádraží. Dokončení všech prací se plánuje v roce 2027.

Tagy Masarykovou nádraží praha Správa železnic
32 komentářů