Obrazem: V pátek vykolejil kocour i parní mašina

Vykolejená lokomotiva. Autor: Drážní inspekceVykolejená lokomotiva. Autor: Drážní inspekce

Pátek byl smolným dnem pro dvě lokomotivy a jejich strojvedoucí. Ve Veselí nad Moravou došlo k nezajištěné jízdě parní lokomotivy

Pátek byl smolným dnem pro dvě lokomotivy a jejich strojvedoucí. Ve Veselí nad Moravou došlo k nezajištěné jízdě parní lokomotivy (řada 525), která následně narazila do zarážedla a vykolejila. Při mimořádné události byl jeden člověk zraněn a celkově byla škoda odhadnuta na 150 000 korun (100 tisíc na mašině, 50 tisíc na trati).

Podle portálu deník.cz šlo o nepojízdný stroj, který byl v depu na opravě. Rozjel se po manipulační koleji. Za jízdy prý z vlaku vyskočil muž. „Měl poraněný hrudník a ruku. Jednalo se o zranění lehčího charakteru,“ uvedla pro denik.cz mluvčí záchranky Hedvika Kropáčková.

Už předtím hodinu před polednem v Kostelci u Heřmanova Městce vykolejila na výhybce číslo 2 lokomotiva manipulačního vlaku. Šlo o stroj řady 742, přezdívaný kocour. „Při mimořádné události nebyl nikdo zraněn. Škoda na lokomotivě byla odhadnuta na milion a na trati 50 tisíc korun,“ uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Provoz na trati nebyl přerušen.

Obě nehody nyní inspekce šetří.

Vykolejená parní lokomotiva.
Autor: Drážní inspekceVykolejená lokomotiva.
Autor: Drážní inspekceVykolejená lokomotiva.
Autor: Drážní inspekceVykolejená lokomotiva.
Autor: Drážní inspekceVykolejená lokomotiva.
Autor: Drážní inspekce

Tagy lokomotiva vykolejení
9 komentářů