Obrazem: V Bohumíně se vedle páry předvedly i Taurus, Vectron a Traxx

Den železnice v Bohumíně (28. září 2022). Autor: Richard ČechDen železnice v Bohumíně (28. září 2022). Autor: Richard Čech

Vedle vozidel Českých drah se návštěvníkům předvedly i lokomotivy, které provozuje společnost LokoTrain.

V Bohumíně se dnes konal moravskoslezský regionální Den železnice. Vedle vozidel Českých drah se návštěvníkům předvedly i lokomotivy, které provozuje společnost LokoTrain. Návštěvníci tak mohli vidět vedle sebe siemensovské stroje Taurus a Vectron a lokomotivu Traxx od Bombardieru (dnes Alstom).

Hlavním lákadlem byly nicméně nostalgické vlaky v čele s parní lokomotivou 423.009 Velký bejček. Souprava byla složena z historických vozů 3. třídy (tzv. Rybáků) a služebního vozu.

K vidění byla například elektrická jednotka RegioPanter (ř. 650), vratná souprava push-pull, motorový vůz řady 811 s přípojným vozem BDtax nebo elektrická lokomotiva Taurus v barvách Českých drah.

LokoTrain přistavil Vectron (193.591) a Traxx (186.368). „LokoTrain byl osloven, jestli by nemohl prezentovat moderní vozidla. Rádi jsme na spolupráci při Dnu železnice přistoupili,“ uvedl manažer LokoTrainu pro obchod a rozvoj Richard Čech.

Stroje LokoTrainu (Traxx a Vectron) v Bohumíně. Autor: Richard ČechSilná trojka v Bohumíně: Traxx, Vectron, Taurus. Autor: Richard ČechVectron z flotily LokoTrainu. Autor: Richard ČechParní vlak v čele s lokomotivou Velký bejček. Autor: Richard ČechNostalgický vlak na bohumínském Dnu železnice. Autor: Richard ČechTraxx z flotily LokoTrainu v Bohumíně. Autor: Richard ČechDen železnice v Bohumíně (28. září 2022). Autor: Richard ČechDen železnice v Bohumíně (28. září 2022). Autor: Richard Čech
Tagy bohumín České dráhy Den železnice LokoTrain
18 komentářů