Obrazem: U hokejového stadionu v Karlových Varech už se rýsuje nové nástupiště

Budování nové zastávky Karlovy Vary - Aréna. Pramen: Správa železnicBudování nové zastávky Karlovy Vary - Aréna. Pramen: Správa železnic

Nová zastávka bude hlavně sloužit návštěvníkům celého sportovního komplexu v Tuhnicích.

Na trati 149 Karlovy Vary dolní nádraží – Mariánské Lázně je v plném proudu stavba nové zastávky Karlovy Vary aréna. Společnost Strabag Rail zastávku buduje pro Správu železnic v těsné blízkosti hokejové haly. Stavba vyjde na 14 milionů korun.

Nová zastávka má hlavně sloužit návštěvníkům celého sportovního komplexu v Tuhnicích. Největší objem stavebních prací proběhl už v září, kdy se upravoval železniční spodek a svršek, přeložky kabelizace a postavily základy nástupní hrany.

Nástupiště bude dlouhé 100 metrů, jeho výška nad temenem kolejnice bude 550 mm. Součástí nové zastávky bude přístřešek s mobiliářem, který budou tvořit lavička, vitrína s informacemi pro cestující a koš na odpadky. První vlaky zde začnou zastavovat v polovině prosince, tedy od platnosti nového jízdního řádu.

 

Budování nové zastávky Karlovy Vary - Aréna. Pramen: Správa železnicBudování nové zastávky Karlovy Vary - Aréna. Pramen: Správa železnicBudování nové zastávky Karlovy Vary - Aréna. Pramen: Správa železnicBudování nové zastávky Karlovy Vary - Aréna. Pramen: Správa železnicNová zastávka Příbram-sídliště. Pramen: Správa železnicNová zastávka Neratovice sídliště. Pramen: Správa železnicNová zastávka Neratovice sídliště

Karlovy Vary aréna není jediným letošním přírůstkem mezi zastávkami na české železniční síti. Už v dubnu otevřela Správa železnic novou zastávku Neratovice-sídliště, nedávno začala veřejnosti sloužit zastávka Příbram-sídliště, od prosince má začít sloužit i nová zastávka Eden na 4. koridoru v Praze.

Tagy Správa železnic zastávka Karlovy Vary aréna
24 komentářů