Obrazem: První noční vlak z Bruselu dorazil zkušebně do Prahy. Luxus nečekejte

European Sleeper v Praze. Foto: Zdopravy.cz, Jan NevyhoštěnýEuropean Sleeper v Praze. Foto: Zdopravy.cz, Jan Nevyhoštěný

Většina lehátkových vozů je původem ze Slovenska. První cestující linka přiveze za dva týdny.

Do Prahy dorazil v úterý krátce před polednem první vlak společnosti European Sleeper. Jde o úvodní soupravu noční linky Brusel – Berlín – Praha, zatím pouze zkušební, tedy bez cestujících. Ti si vystoupili v Berlíně, právě německá metropole byla dosud pro linku konečnou stanicí.

Vlak projde v Praze úklidem, proto je nutné brát fotky interiéru pouze jako ilustrační. Přesto je na první pohled patrné, že vagóny jsou dlouhou dobu nemyté a ani uvnitř nemohou cestující čekat žádný luxus. Většina lehátkových vozů je původem ze Slovenska, což připomínají nápisy v interiéru i stále prosvítající odstraněné venkovní polepy.

Naostro spustí společnost European Sleeper provoz nové přímé železniční linky Praha – Brusel za dva týdny. Z Bruselu vyjede 25. března večer, do Prahy dorazí 26. března v 11 hodin dopoledne.

Linku budou na českém území obsluhovat České dráhy, zajistí personál a dopravní službu vlaku. Komerční odbavení a servis bude v působnosti European Sleeper. ČD zajistí i odstavení vlaku, jeho plnění vodou, odsání odpadních nádrží, předtápění a další nezbytné služby.

Jde o prodloužení loni v květnu zahájené linky z Bruselu do Berlína, vlak obslouží také velkou část Nizozemska. Z Prahy pojede vlak v 18:04 v neděli, úterý a ve čtvrtek, v Bruselu bude v 9:27. Z Bruselu pojede vlak v pondělí, středu a pátek v 19:22, v Praze bude těsně před 11:00.

První vlak European Sleeper dorazil z Bruselu do Prahy. Foto: Zdopravy.cz, Jan NevyhoštěnýPrvní noční vlak European Sleeper dorazil z Bruselu do Prahy. Foto: Zdopravy.cz, Jan NevyhoštěnýPrvní noční vlak European Sleeper dorazil z Bruselu do Prahy. Foto: Zdopravy.cz, Jan NevyhoštěnýPrvní noční vlak European Sleeper dorazil z Bruselu do Prahy. Foto: Zdopravy.cz, Jan NevyhoštěnýPrvní noční vlak European Sleeper dorazil z Bruselu do Prahy. Foto: Zdopravy.cz, Jan NevyhoštěnýEuropean Sleeper měl dosud konečnou v Berlíně. Foto: Zdopravy.cz, Jan NevyhoštěnýEuropean Sleeper v Praze. Vozy jsou původem ze Slovenska. Foto: Zdopravy.cz, Jan NevyhoštěnýEuropean Sleeper v Praze. Foto: Zdopravy.cz, Jan Nevyhoštěný
Tagy Berlín - Brusel České dráhy European Sleeper lehátkové vozy noční vlak Praha – Berlín – Amsterdam - Brusel noční vlaky
179 komentářů